Lutsharel Geertruida bij Jong Oranje
NOS Voetbal

Drietal Feyenoord en keeper Verbruggen in Koemans eerste voorselectie Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft de Feyenoorders Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer opgenomen in zijn voorselectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (in Parijs op 24 maart) en tegen Gibraltar (in Rotterdam op 27 maart).

Zij maakten niet eerder deel uit van de voorselectie. Dat geldt ook voor de 20-jarige Anderlecht-doelman Bart Verbruggen.

Hij moet opboksen tegen Jasper Cillessen, Mark Flekken (die beiden tot hun grote teleurstelling niet door Koemans voorganger Louis van Gaal werden meegenomen naar het WK in Qatar), Kjell Scherpen en Andries Noppert, Van Gaals verrassende eerste keus tijdens het titeltoernooi.

Anderlecht-doelman Bart Verbruggen stopt een strafschop tegen Loedogorets

De andere twee WK-keepers ontbreken: Feyenoorder Justin Bijlow is geblesseerd en Ajacied Remko Pasveer inmiddels reserve bij zijn club.

Wijnaldum terug

Een andere opvallende naam op de lijst van 37 man is die van AS Roma-middenvelder Georginio Wijnaldum. De 86-voudig international brak vorig jaar augustus zijn been tijdens een training van zijn club en maakte onlangs zijn rentree.

Daley Blind is de meest ervaren international in de groep. De afgelopen winter van Ajax naar Bayern München verkaste verdediger staat op de drempel van een mijlpaal: hij werkte op het WK tijdens de verloren kwartfinale tegen Argentinië zijn 99ste interland af.

Een logische afwezige is Luuk de Jong. De PSV'er, die vooral als pinchhitter dienst deed bij Oranje, maakte juist vandaag bekend niet langer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg.

Voorselectie Nederlands elftal

"De voorlopige lijst telt meer namen dan gebruikelijk", zegt Koeman in een toelichting. "Maar ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid."

Op vrijdag 17 maart komt Koeman met de definitieve selectie, die hij de maandag erop tijdens een persconferentie van tekst en uitleg zal voorzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl