Andries Jonker
NOS Voetbal

Oranjevrouwen beginnen WK-voorbereiding zonder Roord, Hoekstra debuteert

Bondscoach Andries Jonker begint de WK-voorbereiding van de Oranjevrouwen zonder aanvaller Jill Roord. De routinier is geblesseerd. Het is onduidelijk hoe ernstig, afgelopen weekend speelde ze nog voor haar club Wolfsburg.

Ajax-aanvaller Tiny Hoekstra debuteert in de selectie voor de oefenduels. "Zij is de afgelopen periode belangrijk geweest voor Ajax, is betrokken bij veel doelpunten en dan verdien je een uitnodiging", aldus Jonker over de 26-jarige aanvaller uit het Friese Rinsumageest, goed voor twaalf goals in de eredivisie.

Tiny Hoekstra bij Ajax met international Romee Leuchter

De komende oefenduels vormen voor Oranje, dat ook al topscorer Vivianne Miedema moet missen met een blessure, het begin van de WK-voorbereiding. Zowel op vrijdag 17 februari als dinsdag 21 februari speelt de ploeg van Jonker op Malta tegen Oostenrijk.

"Een serieuze tegenstander die langzaam maar zeker de aansluiting met de Europese top vindt", stelt de coach. "Veel speelsters komen uit in de Duitse Bundesliga. Daarnaast hopen wij op Malta onder goede omstandigheden te kunnen trainen en spelen."

WK 2023

De Oranjevrouwen spelen van de zomer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In de groepsfase zijn regerend kampioen Verenigde Staten, Vietnam en de winnaar van de play-offs de tegenstander voor de vice-wereldkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl