Vivianne Miedema
NOS Voetbal

Miedema heeft een gescheurde kruisband: 'Geen WK, ik wist het meteen'

Het Nederlands elftal moet het bij het komende WK - waarschijnlijk - zonder Vivianne Miedema doen. De spits heeft tijdens een wedstrijd van haar club Arsenal haar voorste kruisband gescheurd.

De Oranje-spits ging op slag van rust in de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en Olympique Lyonnais tegen de vlakte en werd in tranen, met haar linkerbeen gespalkt, per brancard van het veld gedragen.

"Ik wist het meteen", vertelt Miedema op haar Twitter-account. "Er gaan zoveel dingen door je hoofd dan: ik zal niet in staat zijn mijn team nog te helpen dit seizoen, geen WK, een operatie en een lange revalidatie."

De operatie zal in de komende dagen plaatsvinden. Daarna zullen er meer details over onder meer de herstelperiode naar buiten komen, meldt Arsenal.

Samen revalideren

"Het zal zwaar zijn met veel moeilijke dagen (veel huilen, wat we de afgelopen dagen al veel gedaan hebben), maar jammer genoeg is dit onderdeel van voetbal", gaat de topscorer aller tijden van Oranje verder.

"Gelukkig heb ik geweldige teamgenoten, vrienden en familie om me heen. En Beth", doelt Miedema op haar partner Beth Mead. De Engels international scheurde een maand geleden een voorste kruisband en moet dus ook revalideren. "Ze loopt een paar weken voor op mij."

Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland begint op 20 juli 2023. Bondscoach Andries Jonker laat weten mee te leven met Miedema.

"Het is natuurlijk vreselijk nieuws", aldus Jonker. "Allereerst voor Vivianne zelf, die de komende maanden zal moeten revalideren van deze zware blessure, maar ook voor Arsenal en het Nederlands voetbal."

"Vivianne is met 115 interlands en 95 goals van onschatbare waarde voor ons. We wensen haar de komende maanden heel veel sterkte met de operatie en het herstel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl