NOS Voetbal

Groenen en jarige Martens slechts invaller bij PSG, dat Real Madrid uitschakelt in CL

Chelsea, Paris Saint-Germain en AS Roma hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de kwartfinales in de Champions League voor vrouwen. Bij de twee eerstgenoemde clubs was er Nederlandse inbreng.

Bij PSG was die inbreng overigens maar zeer beperkt. Lieke Martens mocht op haar dertigste verjaardag pas in de vijfde minuut van de blessuretijd invallen bij de 2-1 zege op Real Madrid. Jackie Groenen kwam een half uur voor tijd al in het veld voor de Franse ploeg.

PSG leidde toen al met 2-0, maar na de aansluitingstreffer van Real Madrid werd het in de laatste tien minuten nog spannend. De gelijkmaker viel echter niet, waardoor de Spaanse topploeg is uitgeschakeld.

Nouwen wint met Chelsea

Bij de laatste wedstrijd van PSG tegen Chelsea volgende week staat alleen de groepswinst nog op het spel. De ploeg uit Londen won in Albanië met 4-0 van Vllaznia. Aniek Nouwen speelde centraal achterin de volledige wedstrijd bij Chelsea, dat koploper is in de Engelse Super League.

Met verdedigers Dominique Janssen en Lynn Wilms in de basis kwam VfL Wolfsburg thuis niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen Slavia Praag. Jill Roord ontbrak met een blessure. De ploeg van voormalig FC Twente-coach Tommy Stroot verzekerde zich vorige week al van een plek bij de laatste acht.

AS Roma won thuis met 5-0 van het Oostenrijkse St. Polten. De wedstrijd werd al vroeg stilgelegd wegens hevige regenval. Anderhalf uur later werd het duel hervat. Op een nog altijd nat veld boekte de Italiaanse ploeg zijn grootste zege van het seizoen.

Blessure Miedema

Gisteren plaatsten FC Barcelona en Bayern München zich al voor de kwartfinales. Arsenal, Olympqiue Lyon en Juventus strijden in de laatste speelronde van groep C om de laatste twee tickets.

Bij de 0-1 nederlaag van Arsenal op Lyon liep Vivianne Miedema gisteren een ogenschijnlijk zware blessure op. Een dag later heeft Arsenal nog niets bekendgemaakt over de ernst van de kwetsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl