Janneke Bijl
NOS Voetbal

Jonker krijgt Bijl als nieuwe assistent bij Oranjevrouwen: 'Nu al prima trainster'

Janneke Bijl wordt de nieuwe assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De 37-jarige Bijl is daarmee de opvolgster van de naar Feyenoord vertrokken Jessica Torny, die woensdag in Rotterdam als hoofdtrainer werd aangesteld.

Bijl, zelf oud-speelster, is al sinds 2019 in dienst bij de Nederlandse voetbalbond, en werkte eerder als coach van diverse jeugdteams van de KNVB. Daarvoor was ze drie jaar lang hoofdtrainer bij voetbalclub Saestum uit Zeist, dat speelt in de landelijke Topklasse.

Bijl speelde zelf ook bij die club. Later kwam ze uit voor FC Twente, FC Utrecht en PSV/FC Eindhoven. Ze speelde vier interlands en 32 wedstrijden in de Nederlandse jeugdteams. Door blessureleed maakte ze al op haar 29ste jaar de overstap naar het trainersvak.

Niet helemaal nieuw

Bondscoach Andries Jonker is blij met de komst van Bijl. "Ik ken haar al heel lang en ze heeft zich in mijn ogen ontwikkeld tot een nu al prima trainster."

"Ze heeft ons de afgelopen maanden tweemaal in een UEFA Window als vervangend assistent-bondscoach ondersteund, waardoor de staf en speelsters al bekend met haar zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze deze rol heel goed gaat invullen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl