NOS Wielrennen

Oude glorie herleeft: Bernal valt aan, Sagan wordt tweede en Gaviria wint

De laatste honderden meters van de vierde etappe van de Ronde van San Juan kenden geen geheimen meer. Het beeld van een kaarsrechte finishstraat was het enige bewegende beeld dat de kijkers van de finale te zien kregen.

Toen de renners het beeld in reden, viel niemand minder dan Filippo Ganna uit. Game over, zou je zeggen. Maar daar dacht Fernando Gaviria anders over.

De Colombiaanse sprinter, die bij zijn nieuwe ploeg Movistar zijn oude vorm probeert terug te vinden, sprong naar het wiel van de tijdrijder en maakte het gedecideerd af.

Peter Sagan liet ook weer iets van zijn oude klasse zien en werd tweede. Ganna moest het doen met de derde plaats.

Dat Gaviria en Sagan om de zege konden sprinten had alles te maken met het parcours van de vierde etappe. Halverwege de 196,5 kilometer naar Barreal moest er ruim 30 kilometer geklommen worden.

Bernal valt aan

Daar ging Egan Bernal - één jaar en één dag na zijn vreselijke botsing met een stilstaande bus - in de aanval. Hij sloot zelfs aan bij drie avonturiers, maar werd later achterhaald door het peloton, dat flink was uitgedund.

Zo ging het te snel voor etappewinnaars Fabio Jakobsen en klassementsleider Sam Bennett, die zijn leiderstrui kwijtraakte aan Gaviria. Voor Gaviria was het de vijftigste zege in zijn loopbaan.

Wereldkampioen Remco Evenepoel werd even opgeschrikt door een valpartij in aanloop naar de sprint, maar bleef zonder kleerscheuren en eindigde in de voorste groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl