NOS Wielrennen

Simmons neemt binnenbocht op racecircuit en blijft peloton net voor in San Juan

De Amerikaan Quinn Simmons heeft op voortreffelijke wijze de derde etappe in de Ronde van San Juan gewonnen. Hij sprong bij de finish op een autocircuit weg, net toen de sprintersploegen zich aan het organiseren waren. En die sprinters kwamen een paar meter tekort.

Quinn Simmons

Op het Autodrómo de Villicum, waar ook de start van de 171 kilometer lange rit was, waaide het flink. En die wind veranderde bij elk van de zeventien bochten. Bovendien liep het circuit lichtjes op en af.

Simmons (Trek) ging op 700 meter van de finish op de pedalen staan en alleen Maximiliano Richeze reageerde meteen. De 39-jarige Argentijn, die erop gerekend had met Mark Cavendish naar een nieuwe ploeg te kunnen maar bedrogen uitkwam en zodoende heeft aangekondigd na San Juan te stoppen, haalde zijn wiel net niet.

Richeze bleef de sprinters nog wel net voor, Sam Bennett voorop. De Ier blijft leider in het klassement, zes seconden voor Fabio Jakobsen.

Na afloop bleek dat de Amerikaan zijn coup in de laatste kilometer al van tevoren gepland had. "Het eerste wat ik deed toen ik opstond was de video bekijken, die mijn coach me had gestuurd met precies deze aankomst. Dus ik zei tegen mijn kamergenoot Mathias Vacek: "Breng me naar dat punt op het circuit en dan doe ik de rest."

Niet uitgesloten kan worden dat de sterke Simmons ook een gooi zal doen naar een goed klassement. "Mwah, ik heb wat strafseconden gekregen in de eerste etappe. Antwan Tolhoek en Mathias Vacek staan nog wel in dezelfde tijd. Dus, we zullen zien."

Van omstreden naar sympathiek

Simmons - oud-wereldkampioen bij de junioren - maakte veel indruk bij zijn entree in het profpeloton, maar verloor veel goodwill toen hij zich op sociale media mengde in een discussie waarbij hij een als racistisch opgevatte emoji gebruikte. Hij werd daarop zelfs geschorst door zijn ploeg Trek-Segafredo.

Quinn Simmons mee in de aanval met Wout van Aert en Jakob Fuglsang in de Touretappe naar Longwy.

Afgelopen Tour de France won Simmons veel sympathie terug, door met een gulle glimlach in zijn (al dan niet) bebaarde gezicht honderden kilometers in de aanval te gaan. Veel succes leverde hem dat niet op.

"Ik had mijn ploeg beloofd om meer te winnen dit jaar", besloot Simmons. "Vorig jaar won ik niks, dus het is nu al honderd procent beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl