NOS Wielrennen

Van Poppel bezorgt Bennett uitstekende seizoensstart met sprintzege in San Juan

Sam Bennett is de eerste leider in de Ronde van San Juan, die veel wielrenners gebruiken als start van het nieuwe seizoen. De Ier van Bora-hansgrohe was in de openingsrit van en naar het Argentijnse San Juan de snelste in de sprint.

Klassementsfavorieten als Remco Evenepoel, Miguel Ángel López, Egan Bernal en Sergio Higuita hoefden zich nog niet te roeren, want de rit was grotendeels vlak. Tien onbekende renners namen snel de benen en twee van hen werden op 20 kilometer van de streep als laatsten gegrepen.

Pech Jakobsen

In de finale leek Soudal-Quickstep voor Fabio Jakobsen de zaken prima op orde te hebben. De ploeg kwam - op lead-out Michael Mørkøv na - echter aan de verkeerde kant van een middenberm te zitten en daarmee waren Jakobsens kansen verkeken.

Direct nam een andere Nederlander, Danny van Poppel, de regie over. Hij loodste zijn kopman soeverein naar de winst, de zestigste in de carrière van Bennett.

Mørkøv sprintte nog naar de tweede plaats, Giacomo Nizzolo werd derde. Van Poppel liet zich rustig afzakken, maar eindigde toch nog als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl