Miguel Ángel López
NOS Wielrennen

'Superman' López heeft nieuwe wielerploeg, ondanks dopingverdenking

Miguel Ángel López stapt weer op de fiets. De Colombiaanse wielrenner werd gehoord in een Spaans dopingonderzoek, maar dat weerhield hem er niet van een contract tot het einde van het jaar te tekenen bij het Colombiaanse Medellín-EPM, een ploeg op continentaal niveau.

López, bijgenaamd 'Superman', staat bekend als een van de beste klimmers van het profpeloton, maar op sommige momenten ook als een ongeleid projectiel.

Zo stapte hij in 2021 op de voorlaatste dag van de Vuelta opeens van de fiets uit onvrede over de beslissingen van zijn toenmalige ploegleiders bij Movistar. López, die op dat moment vierde stond, gooide daarmee een topklassering in het eindklassement uit het raam.

Na een onvermijdelijke scheiding keerde López terug naar zijn oude werkgever Astana.

Dopingarts Maynar

Afgelopen juni werd López opeens gearresteerd op het vliegveld van Madrid in het kader van een onderzoek naar dopingarts Marcos Maynar. López werd verdacht van smokkel van verboden middelen voor de arts, maar uiteindelijk slechts gehoord als getuige.

Na enkele weken hief Astana zijn voorlopige schorsing weer op. Zo kon López gewoon de Vuelta rijden, waarin hij als vierde eindigde.

Nadat er nieuwe feiten over López waren opgedoken vanuit de Spaanse justitie over de dopingzaak, werd 'Superman' in december alsnog door Astana ontslagen.

Miguel Ángel López moest al in de vierde etappe van de Giro opgeven

In de media verscheen bijvoorbeeld het bericht dat López voor de start van de Giro een verboden injectie zou hebben gekregen. Die injectie zou hebben gezorgd voor een ontsteking, waardoor López in de vierde rit naar de Etna al moest opgeven.

Geen schorsing

Hoewel de verdenkingen sterk zijn, is er geen sprake van een schorsing door de internationale wielerbond UCI.

En dus kon López gewoon een contract voor een jaar tekenen in eigen land.

Mogelijk start López zijn seizoen zelfs al deze week in de Argentijnse Ronde van San Juan. Daar zou hij het dan meteen kunnen opnemen tegen wereldkampioen Remco Evenepoel.

De inmiddels 46-jarige Spanjaard Oscár Sevilla, in 2001 tweede in de Vuelta, rijdt al tien jaar voor Medellín-EPM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl