Jakobsen komt als eerste over de meet in de tweede etappe van de Ronde van San Juan
NOS Wielrennen

Ditmaal geen obstakels op de weg: Jakobsen sprint naar zege in Argentinië

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van San Juan op zijn naam gebracht. De renner van Soudal-QuickStep hield na 201 kilometer Fernando Gaviria achter zich in de massasprint.

Zondag kon Jakobsen in de openingsrit niet meesprinten, omdat zijn ploeg aan de verkeerde kant van een middenberm kwam te zitten en hij daarmee op slag kansloos was. Doordat er toeschouwers in de middenberm stonden, was de situatie erg gevaarlijk.

Jakobsens ploeggenoot en wereldkampioen Remco Evenepoel beklaagde zich na afloop in felle bewoordingen bij de organisatie.

Nu waren er geen obstakels en bleek Jakobsen de snelste sprinter, al kwam Gaviria nog erg dichtbij. Maar de Colombiaan kon de eerste zege van het nieuwe seizoen van de Europees kampioen net niet voorkomen.

In het algemeen klassement bezet Jakobsen de tweede plaats, met dezelfde tijd als leider Sam Bennett. De Ier van Bora-hansgrohe won zondag de openingsrit en werd een dag later vierde.

Routinier Sevilla in kopgroep

De rit van maandag voerde het peloton naar San José de Jáchal en twaalf man gingen al snel op avontuur. De bekendste renner vooraan was de 46-jarige Oscar Sevilla. Op 10 kilometer van de meet werden de laatste vluchters ingerekend.

De Ronde van San Juan kent nog vijf etappes. Dinsdag lijken de sprinters kansloos, want de finish ligt heuvelop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl