Egan Bernal met zijn trofee na het winnen van de Giro d'Italia vorig jaar
NOS WielrennenAangepast

Bernal loopt breuken op bij botsing met stilstaande bus tijdens training

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft bij een botsing tijdens een training in eigen land diverse breuken opgelopen. Hij knalde tegen een bus die zonder dat de coureur het in de gaten had, stopte om passagiers eruit te laten.

De winnaar van de Tour de France van 2019 liep daarbij een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf en blessures aan borst en nek op. Hij heeft inmiddels een beenoperatie ondergaan.

De Ineos-renner was met ploeggenoten op hoogte aan het trainen in de buurt van zijn woonplaats Zipaquira toen hij op de bus botste. Aanvankelijk werd er nog gesproken van lichte verwondingen.

Streep door voorbereiding

Er gaat dus een flinke streep door de seizoensvoorbereiding van de klimgeit, die vorig jaar de Ronde van Italië naar zijn hand zette.

Voor dit jaar had Bernal zijn zinnen gezet op de Ronde van Frankrijk. Het lag in de bedoeling om in de Tour de La Provence, een Franse meerdaagse koers die op 10 februari begint, de eerste wedstrijdkilometers te maken. In plaats daarvan wacht hem waarschijnlijk een lange revalidatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl