Mohamed Ihattaren
NOS Voetbal

Ajax-periode Ihattaren bijna ten einde; koopoptie niet gelicht

Ajax gaat niet door met Mohamed Ihattaren (20). Op 3 januari loopt de huurovereenkomst met zijn werkgever Juventus af en Ajax gaat de koopoptie niet lichten.

Ihattaren kwam tijdens de huurperiode vijf officiële wedstrijden uit voor Jong Ajax en scoorde daarin vier keer. Hij speelde één officieel duel voor het eerste van Ajax, dat was pikant genoeg in de bekerfinale tegen zijn oude club PSV. Ihattaren staat al tijden niet meer op het veld: hij werkt met Gerald Vanenburg aan zijn fitheid.

Dat Ihattaren niet is geslaagd bij Ajax, ligt niet aan de club. Dat zei Ajax-trainer Alfred Schreuder desgevraagd op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Rangers in de Champions League.

"We hebben er alles aan gedaan als club. Ik zie dit niet als nederlaag, ook niet als persoonlijke nederlaag", zei Schreuder, die verder weinig kwijt wilde over het aanstaande vertrek van Ihattaren. Wel zei hij het "jammer" te vinden hoe het is gelopen.

Goede voorbereiding

Aan het begin van het huidige seizoen liet Ihattaren weten het plezier weer te hebben gevonden, na een moeilijke periode. Hij speelde een prima voorbereiding, maar vervolgens verdween de middenvelder van de trainingen.

Ihattaren zou aan het begin van dit seizoen te maken hebben gehad met bedreigingen vanuit het criminele circuit. Het zou daarom niet verantwoord zijn om hem op de club te laten komen volgens veiligheidsexperts.

Ihattaren tijdens zijn debuutwedstrijd voor PSV.

Mohamed Ihattaren begon zijn carrière als een komeet, bij PSV. In het seizoen 2018/2019 debuteerde hij als zestienjarige onder Mark van Bommel. Na de komst van Roger Schmidt wilde het talent vertrekken. De Duitse trainer ging vaak de discussie aan met het talent, wat resulteerde in een vertrek in de zomer van 2021.

Juventus betaalde PSV zo'n 5,5 miljoen euro en legde Ihattaren vast. De club uit Turijn leende hem meteen uit aan Sampdoria. Daar zat hij welgeteld één keer bij de wedstrijdselectie, vervolgens was de club hem lange tijd kwijt.

Terug naar Nederland

Ihattaren liet de club uit Genua weten naar Nederland terug te willen. Hij deed dat vervolgens zonder toestemming af te wachten en liet vervolgens niets meer van zich horen.

In januari stuurde Sampdoria Ihattaren terug naar Juventus, dat hem meteen verhuurde aan Ajax. Daar kwam hij verre van fit binnen, volgens Ajax-trainer Ten Hag was de middenvelder nauwelijks in staat om een sprint te trekken.

Mohamed Ihattaren tijdens de bekerfinale tegen PSV, zijn enige wedstrijd voor Ajax 1.

Toch was er aan het einde van het seizoen een lichtpuntje. Tijdens de bekerfinale maakte hij zijn debuut voor het eerste van Ajax. Daarop volgde een veelbelovende voorbereiding, maar nu lijkt het Amsterdamse avontuur van Ihattaren uit te gaan als een nachtkaars.

Trainer Alfred Schreuder zegt dat hij recent geen contact meer heeft gehad met de middenvelder: hij heeft de speler zo'n twee maanden geleden voor het laatst gesproken.

Juventus heeft nog niet gereageerd op het bericht dat Ihattaren terugkeert bij de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl