Mo Ihattaren Instagram Post
NOS Voetbal

Ihattaren terug op trainingsveld bij Ajax na onrustige periode: 'Back in business'

Mohamed Ihattaren is terug op het trainingsveld. Hij ontbrak ruim twee weken bij Ajax, officieel omdat hij "niet fit" zou zijn. De Telegraaf meldde zondagavond dat de voetballer afwezig is vanwege bedreigingen uit het criminele milieu als gevolg van zijn relatie met een jonge vrouw.

Veiligheidsexperts zouden het daarom niet verantwoord vinden om hem op de club te laten komen. Vanavond postte hij op Instagram een foto met de tekst "back in business". Ihattaren volgt voorlopig een individueel trainingsprogramma om weer helemaal fit te worden.

De Amsterdamse politie kon vanwege privacyredenen niets zeggen over de vermeende bedreigingen vanuit het criminele circuit aan de Ajax-voetballer. Ook de club en de zaakwaarnemer van de 20-jarige Utrechter zwijgen vooralsnog.

'Lachen om de media'

Zelf plaatste Ihattaren na de publicatie van De Telegraaf wel een bericht op Instagram. Hij deelde een story van zijn zus, waarin ze zegt: "wij hebben niks met criminaliteit & bedreigingen te maken & staan altijd supersterk". Ze schreef bij een foto van Ihattaren ook "gezond en snel weer terug, kleine broer. We zijn in orde", gevolgd door de hashtag #geloofnietalles. Ihattaren voegde daar zelf aan toe: "wat kan ik toch soms om de media lachen".

Ihattaren

Ihattaren maakte in de voorbereiding op het seizoen een goede indruk op de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder. Hij haakte ruim twee weken geleden echter af voor het trainingskamp in Oostenrijk. Zonder Ihattaren verloor Ajax zaterdag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV met 5-3.

Schreuder vertelde eerder al dat hij bij Ihattaren langs was geweest om te kijken hoe het met hem ging. De trainer wilde niets zeggen over de reden van diens afwezigheid.

Schreuder: 'Ben bij Ihattaren langs geweest, dat vind ik belangrijk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl