Mark van Bommel
NOS Voetbal

Gewapende overval bij Van Bommel thuis mislukt, dader neemt de benen

Mark van Bommel is maandagnacht ontsnapt aan een gewapende overval. Volgens Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen, had de dader het voorzien op zijn auto, een Porsche Panamera. Een man wachtte de trainer van Royal Antwerp op in de parkeergarage onder zijn huis in Antwerpen.

De woordvoerder van Royal Antwerp FC bevestigt de overval op Van Bommel. "We zullen Mark alle steun geven die hij nodig heeft", zegt hij tegen de NOS.

Van Bommel zou de overvaller met een pistool en een zaklamp op hem af hebben zien komen, terwijl hij met zijn auto de parkeergarage inreed. Hij probeerde daarop terug omhoog uit de garage te rijden, maar botste daarbij tegen een andere, geparkeerde auto op. Het alarm ging daarna af. Daarop besloot de overvaller te vluchten.

De Antwerpse politiewoordvoerder Wouter Bruyns: "Niemand raakte gewond, onze ploegen hebben onderzoek gedaan in de omgeving, maar een verdachte kon niet meer aangetroffen worden."

Nieuwsblad-journalist Pieter-Jan Calcoen sprak Van Bommel over het incident. "Hij is enorm geschrokken. Dat is ook niet zo gek als er met een revolver naar je wordt gezwaaid."

Overvallen op voetballers

Het is niet de eerste keer dat een iemand uit de voetbalwereld wordt overvallen door criminelen. Ajacied Dusan Tadic werd in juli belaagd door twee overvallers bij zijn huis in Amsterdam-Zuid. Daarvoor zijn inmiddels twee verdachten aangehouden.

Bij toenmalig PSV-spits Eran Zahavi kwamen in mei van vorig jaar criminelen thuis terwijl hij een wedstrijd speelde. De vrouw en kinderen van de Israëlische aanvaller waren op dat moment wel thuis en werden slachtoffer van een gewapende overval. Recent werd ook PSV'er Ki-Jana Hoever bestolen, terwijl hij zelf bij de wedstrijd tegen Feyenoord aanwezig was.

België is nog niet bekend met dit fenomeen, zegt Calcoen. "In België is het de eerste keer dat dit gebeurt. Het is nieuw en daarom groot nieuws in België."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl