NOS VoetbalAangepast

PSV-aanvaller Zahavi halsoverkop naar huis na gewapende overval op gezin

PSV-spits Eran Zahavi heeft zondagmiddag het competitieduel met Willem II (2-0 winst voor PSV) aan zich voorbij moeten laten gaan wegens een gewapende overval in zijn huis in Amsterdam.

  • Inter Visual
    Eran Zahavi wordt door de politie bijgepraat over de overal in zijn huis
  • Inter Visual
    Eran Zahavi wordt door de politie bijgepraat over de overal in zijn huis

De vrouw en kinderen van de Israëlische aanvaller waren op het moment van de overval thuis. Zahavi kreeg onderweg naar Tilburg in de spelersbus het bericht van de overval en is daarna halsoverkop naar huis gegaan.

'Mishandeld en vastgebonden'

Buurtbewoners hebben aan de Amsterdamse krant Het Parool verteld dat de vrouw van Zahavi door de overvallers zou zijn mishandeld en vastgebonden. De criminelen zouden zich als pakketbezorgers hebben voorgedaan.

Zahavi woont sinds zijn komst bij PSV in Amsterdam vanwege de grote Joodse gemeenschap in de hoofdstad.

Het is vreselijk wat zijn vrouw en vooral de kinderen hebben moeten doorstaan.

PSV-trainer Roger Schmidt

Volgens PSV-trainer Roger Schmidt was voor de aftrap van het duel met Willem II al duidelijk dat de vrouw en kinderen van Zahavi het naar omstandigheden goed maakten.

"Het is vreselijk wat zijn vrouw en vooral de kinderen hebben moeten doorstaan", zei Schmidt. "We zullen Eran alle mogelijke steun geven. We hebben deze wedstrijd ook voor Eran gewonnen."

"Het was wel heftig", zei aanvaller Donyell Malen. "Volgens mij gaat alles nu goed met zijn familie. Ik wens hem alle steun."

Bekijk hieronder de reacties van Donyell Malen en Roger Schmidt op het nieuws over Eran Zahavi.

Het komt vaker voor dat topvoetballers het slachtoffer zijn van roofovervallen in hun huis. Onlangs overkwam dat onder anderen Ángel Di Maria en Marquinhos van Paris Saint-Germain.

Ook Memphis Depay kreeg er in september 2018 mee te maken, terwijl hij een uitduel met Olympique Lyonnais speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl