NOS NieuwsAangepast

KLM annuleert komende weken 10 tot 20 vluchten per dag vanwege werkdruk Schiphol

Luchtvaartmaatschappij KLM annuleert van vandaag tot 28 augustus tien tot twintig retourvluchten per dag naar Europese bestemmingen. Volgens het bedrijf is dat nodig vanwege de personeelstekorten en de werkdruk op Schiphol.

Het gaat om dagelijks tien tot twintig annuleringen op een totaal van zo'n 300 vluchten per dag. "We zullen veel mensen kunnen omboeken", zegt een woordvoerder.

Eerder had KLM al vluchten "op beperkte schaal" geannuleerd. De nieuwe annuleringen komen daarbovenop.

Transavia maakte eerder bekend 240 vluchten te annuleren tot 14 augustus.

Werkdruk is hoog

Eind juni zei KLM dat het bedrijf, naast het beperken van de verkoop van tickets, op beperkte schaal een aantal vluchten zou moeten annuleren. Hoeveel vluchten werd niet gezegd. Het bedrijf zei toen dat klanten die geboekt hadden zich geen zorgen hoefden te maken of hun reis kon doorgaan.

Dat nu toch structureel 10 a 20 vluchten per dag worden geannuleerd, komt doordat KLM elke dag kijkt hoe de zaken ervoor staan, zegt de woordvoerder. "De werkdruk is hoog, we blijven steeds kijken wat er nodig is om dat op te lossen."

Beperkte vracht

KLM neemt vandaag nog meer maatregelen om om te gaan met de drukte. Zo wordt de verkoop van stoelen verder beperkt, ook om ruimte te houden voor mensen van wie de vlucht wordt geannuleerd en die worden omgeboekt.

Daarnaast wordt er geen vracht meer in de KLM Cityhopper-toestellen geboekt en geladen, zodat grondpersoneel ontlast wordt. Deze maatregel duurt tot 29 oktober.

Schiphol meldt dat er 200 beveiligers vanaf augustus aan de slag gaan bij de luchthaven. Die zijn geworven bij de banenmarkt in juni. Daarmee is het personeelstekort niet opgelost: voor de beveiligers op Schiphol zijn er nog een paar honderd vacatures te vullen, zegt de luchthaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl