Agenten eerder deze week bij de zoeken naar Gino
NOS NieuwsAangepast

Man uit Geleen aangehouden in zaak vermiste Gino (9), zoekactie gaat door

Vannacht is in Geleen een man aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van Gino, meldt de politie Limburg. De verdachte is in zijn eigen woning opgepakt. Gino is nog niet terecht. De zoekactie naar de verblijfplaats van de jongen gaat onverminderd door, zegt de politie. Meer wil de politie in verband met het onderzoek niet kwijt.

Volgens advocaat Sjanneke de Crom is haar cliënt om 04.10 uur aangehouden en wordt hij door het OM verdacht van ontvoering. Hij wordt vastgehouden op het politiebureau in Maastricht en wordt daar vandaag gehoord.

Drie kinderen en een man

De 9-jarige Gino verdween woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade. De politie stuurde een Amber Alert uit. Donderdag maakte de politie bekend dat Gino voor de verdwijning met drie kinderen en een man aan het voetballen was. De politie had al met de kinderen gesproken en riep de man op zich te melden. De politie kon vandaag niet zeggen of hij zich gemeld heeft en of dat de man uit Geleen is die nu is opgepakt.

Donderdagavond werd een step gevonden op een parkeerterrein in Landgraaf, ongeveer 5 kilometer van de plek waar Gino woensdagavond verdween. Vermoedelijk gaat het om de step van de jongen.

Vrijwilligers zoeken al dagen naar de vermiste jongen:

Vrijwilligers zoeken naar vermiste 9-jarige Gino

Gisteren vond de politie meer spullen die mogelijk verband houden met de vermissing. Ze lagen op een scoutingterrein bij de speeltuin in Kerkrade waar hij verdween. Die spullen worden nog onderzocht. De vondst werd gedaan door leden van het Veteranen Search Team.

Om wat voor zaken het gaat, is niet bekendgemaakt. De spullen zijn naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.

De foto van Gino die bij de Amber Alert werd verspreid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl