Anja Schaap
NOS NieuwsAangepast

Lichaam vermiste Anja Schaap uit Katwijk gevonden in zee

Het lichaam van de vermiste Anja Schaap uit Katwijk is aangetroffen in zee ten noorden van de Waddeneilanden. De 33-jarige Schaap werd voor het laatst levend gezien in de nacht van 29 mei. Eerst in een café en rond 02.40 uur was ze te zien op camerabeelden bij een snackbar aan de Katwijkse Melkweg. Daarna verdween ze spoorloos. Twee dagen later werd in een sloot in Katwijk haar tas gevonden, vlak bij de snackbar.

De bemanning van een boot ontdekte het lichaam van Schaap. Eerdere zoektochten naar de vrouw leverden niks op. Over de omstandigheden van haar dood is nog niks bekend.

Twee weken geleden werd de politie geholpen door tientallen vrijwilligers en oud-politiemensen van het Veteranen Search Team. Daarna volgden nog nieuwe zoektochten. Een duiker onderzocht twee keer de sloot waarin Schaaps tas werd gevonden.

De politie laat donderdag weten dat de stroming in zee is onderzocht. Daaruit blijkt dat het mogelijk is dat Anja in Katwijk in zee is beland en vervolgens door de stroming naar de Waddeneilanden is gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl