Vrijwilligers zoeken in de omgeving van Kerkrade naar Gino (gisteren)
NOS NieuwsAangepast

Zoektocht naar vermiste 9-jarige Gino gaat verder

Voor de derde dag op een rij wordt in Limburg met man en macht gezocht naar de vermiste jongen Gino. De 9-jarige is woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade. Gisteren werd zo'n 8 kilometer verderop in Landgraaf een step gevonden die lijkt op die van Gino, maar de politie kan nog niet zeggen of het inderdaad zijn step is.

Ruim 65 vrijwilligers zoeken verder naar de 9-jarige Gino:

Vrijwilligers zoeken naar vermiste 9-jarige Gino

De politie houdt rekening met alle scenario's en zegt dat het kind in levensgevaar is. Er wordt sinds gisteravond ook gezocht naar een getuige. Uit onderzoek bleek dat drie kinderen en een man ten tijde van Gino's verdwijning aan voetballen waren op een speelveldje in de buurt. De drie kinderen zijn gesproken, maar nog niet de volwassen man.

Onder meer in de omgeving van Landgraaf en Kerkrade zoeken vrijwilligers naar Gino, meldt L1. Ook de politie zoekt verder. Bij de grootschalige zoekactie zijn drones, speurhonden en een helikopter ingezet. Ook over de grens in Duitsland is gezocht naar de vermiste jongen. Volgens diverse media is ook een gespecialiseerd onderzoeksteam uit Duitsland ingezet.

De familie van Gino is zeer bezorgd. "Het is niks voor hem om niet thuis te komen", zei zijn zus Naomi gisteren. "Ik hoop dat hij gewoon snel en veilig thuiskomt."

Gino zei vlak voor zijn verdwijning dat hij nog even ging voetballen:

Zus Naomi: 'We hebben vannacht tot vijf uur gezocht'

De 9-jarige woont in Maastricht en logeerde bij een zus in Kerkrade, omdat zijn moeder ziek is.

Gino is 1.30 meter lang, heeft een witte huidskleur en een mager postuur, blond haar en blauwe ogen. Ten tijde van zijn verdwijning droeg hij een rode jas met zwarte mouwen, een rood petje en een lichtgrijze spijkerbroek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl