Frank Wormuth eerder dit seizoen langs de lijn
NOS Voetbal

Heracles ontslaat Wormuth vlak voor play-offs: 'Energie ebde weg'

Frank Wormuth zit woensdag niet meer op de bank bij Heracles Almelo, als de ploeg het in de play-offs gaat opnemen tegen Excelsior. Heracles heeft besloten om de 61-jarige Duitser per direct weg te sturen omdat er volgens de club "onvoldoende vertrouwen is om deze play-offs met Frank als hoofdtrainer in te gaan."

"De gesprekken die we vandaag hebben gevoerd gaven de doorslag", legt technisch directeur Tim Gilissen uit. "We hebben gekeken naar hoeveel vertrouwen en energie er nu is richting woensdag. We vonden dat daarin teveel vraagtekens ontstonden en vonden dat we dat moesten doorbreken."

Gilissen over ontslag Wormuth: 'De gesprekken van vandaag gaven de doorslag'

Na een aantal slechte resultaten van de laatste weken zakte Heracles na de laatste speelronde naar de zestiende plek. Daardoor zijn de Almeloërs, die al zeventien seizoenen onafgebroken in de eredivisie zitten, veroordeeld tot het spelen van de play-offs. Het leidde tot ongeloof en woede bij de supporters.

Rumoerig seizoen

Wormuth werd vier jaar geleden aangetrokken door Heracles. De Almeloërs haalden hem weg bij de Duitse voetbalbond, waar hij hoofd opleidingen en trainer van Duitsland onder 20 was.

Frank Wormuth gaf gisteren na de nederlaag tegen Sparta aan dat hij alle vertrouwen had in de handhaving.

Wormuth begrijpt kritische fans: 'Dat is normaal in het voetbal'

In zijn eerste drie seizoenen eindigde Heracles steevast in het linkerrijtje. Dit seizoen waren de prestaties een stuk minder. Ook kende de club een rumoerig seizoen met veel blessures en clubtopscorer Rai Vloet die een dodelijk ongeluk veroorzaakte en in de winterstop vertrok naar Kazachstan.

De laatste weken presteerde de club slecht, al was er lange tijd ook nog zicht op de play-offs voor Europees voetbal. Nadat de laatste drie wedstrijden verloren gingen, waaronder de cruciale laatste wedstrijd tegen Sparta, gingen de Rotterdammers Heracles voorbij op de ranglijst.

Gilissen: "Het was een geweldige tijd met Frank. We hebben altijd goed samengewerkt. Een goede trainer. En mooi mens. Ook nadat bekend werd dat hij naar Groningen zou gaan hebben we gezegd: 'we gaan ervoor om door de voordeur naar buiten te gaan.' Maar de laatste weken en zeker vandaag voelde je gewoon dat dat weg ebde."

FC Groningen

Van Wormuth was al bekend dat hij na dit seizoen de trainer wordt van FC Groningen. Ook zijn opvolger was al benoemd: een van de assistenten van Pep Guardiola bij Manchester City, Carlos Vicens. Een eventuele degradatie zal daar niks aan veranderen, zo verzekerde Gilissen.

Assistent-trainer René Kolmschot is door de club aangewezen om Heracles succesvol door de play-offs te loodsen, en zich daarmee te verzekeren van een nieuw seizoen in de eredivisie.

Programma play-offs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl