NOS Voetbal

Veelbesproken voetballer Vloet vertrekt naar Kazachstan, Heracles ontkent akkoord

Rai Vloet vervolgt zijn voetballoopbaan bij FC Astana uit Kazachstan. Dat heeft zijn nieuwe club vandaag bekendgemaakt.

Zijn zaakwaarnemer wilde niet op het nieuws reageren, terwijl zijn huidige club Heracles Almelo tegenover ESPN laat weten dat de deal 'verre van rond' zou zijn. De club zegt later vanavond met een verklaring te komen.

De voetballer raakte eind vorig jaar in opspraak toen bleek dat hij betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk op de A4. Daarbij kwam een jongen van vier om het leven. Onderzoek wees uit dat de voetballer zelf én met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zat van de auto.

Terwijl het onderzoek naar Vloet, half januari van dit jaar, nog liep besloot Heracles de voetballer weer op te nemen in de selectie en maakt de 26-jarige zelfs zijn rentree op het veld tegen NEC. Tot afgrijzen en verontwaardiging van het grote publiek.

Schorsing

De club besloot na het verkrijgen van nieuwe informatie Vloet te schorsen en zei hem nooit meer het zwart-witte shirt van de club aan te laten trekken. Zo geschiedde. Twee maanden later heeft Vloet een nieuwe club, ruim vijfduizend kilometer verderop vervolgt Vloet in Kazachstan zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl