Rai Vloet Pro Shots

Heracles neemt Rai Vloet voorlopig niet meer op in de wedstrijdselectie. Vloet zal alleen nog meetrainen, zo heeft de club uit Almelo bekendgemaakt.

"Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week. Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop", schrijft Heracles in een verklaring.

"De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

Snelle rentree na ongeluk

Vloet was in november betrokken bij een ernstig verkeersongeluk, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Het onderzoek naar het ongeluk is nog bezig, maar Heracles besloot Vloet vorige week toch weer op te nemen in de wedstrijdselectie. Zaterdag maakt hij als invaller zijn rentree tegen NEC.

De snelle terugkeer van Vloet leidde tot veel onbegrip. Zo werd de spelersbus van Heracles na afloop van de wedstrijd opgewacht door zo'n zestig supporters, die het niet eens waren met de rentree van de middenvelder.

Ook de analisten aan tafel bij Studio Voetbal waren zondag niet te spreken over het besluit om Vloet weer te laten voetballen.

Onbegrip over meespelen Vloet: 'Heracles moet hem ontslaan'

STER reclame