Rai Vloet Pro Shots

Heracles Almelo heeft Rai Vloet per direct geschorst. Het bestuur kreeg nieuwe informatie over het dodelijke ongeluk dat Vloet veroorzaakte en ziet geen andere optie dan hem te schorsen. Bij het ongeluk kwam een jongen van 4 om het leven.

"Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beide zijn absoluut onacceptabel", zo luidt de verklaring van algemeen directeur Rob Toussaint.

De nieuwe informatie komt uit een interview dat De Telegraaf had met de ouders van de omgekomen jongen. In een proces-verbaal dat de krant heeft gezien zou staan dat de boordcomputer van Vloets auto uitwees dat hij 203 kilometer per uur reed. Ook zou hij een alcoholpromillage gehad hebben van 1,18, bijna 2,5 keer meer dan toegestaan.

'Essentiële informatie'

Vloet heeft Heracles volgens Toussaint niet goed ingelicht. "In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken."

Heracles liet Vloet eerder terugkeren en de speler maakte afgelopen weekend zelfs zijn rentree als invaller tegen NEC. Het zorgde voor veel kritiek bij de supporters en in de media. Met de kennis van nu had de club anders besloten.

"Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen", zegt Toussaint.

Onbegrip over meespelen Vloet: 'Heracles moet hem ontslaan'

In het interview in De Telegraaf bekritiseren de ouders van de omgekomen jongen Vloet omdat hij geen contact zou hebben opgenomen. "In een clubvideo zegt Vloet dat hij elke dag met ons meeleeft. Maar tot op heden hebben we niets van hem zelf gehoord."

Via zijn advocaat Erik Thomas ontkent Vloet dat hij de ouders niet zou willen spreken: "Het klopt dat we geen contact met de familie hebben gehad, maar we hebben wel aan de politie voorgelegd dat we dat wilden. Mijn ervaring is dat het in veel gevallen niet op prijs wordt gesteld als iemand zomaar ineens gaat bellen, voor de deur staat of een briefje stuurt."

Thomas wil niet ingaan op de verhalen over de snelheid en hoeveelheid alcohol die Vloet op zou hebben gehad. "Ik neem er kennis van en wacht het einddossier af."

De ouders zeggen vooral een verontschuldiging te willen horen van Vloet. "Dat hij nooit met drank op in de auto had moeten gaan zitten en ook niet zo snel had moeten rijden. Zijn vriend heeft zes keer de politie gebeld om te vragen hoe het met ons ging, maar Vloet niet. Heeft hij gevoel, heeft hij spijt?"

STER reclame