Bekijk de samenvatting van NEC - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Twee maanden nadat de veelbesproken Rai Vloet betrokken was bij een dodelijk ongeluk, is de speler van Heracles Almelo zaterdag tegen NEC teruggekeerd op het veld. De matige eredivisiewedstrijd in Nijmegen eindigde in 0-0.

Afgelopen maandag maakte Vloet al zijn rentree op het trainingsveld van Heracles en vandaag zat hij voor het eerst op de bank. Dat deed hij zwijgzaam en met gespannen blik. In de 55ste minuut kreeg Vloet van trainer Frank Wormuth de instructie om warm te lopen. Vijf minuten later mocht hij zijn trainingspak uitdoen.

Samen met Delano Burgzorg, terug van een blessure, viel Vloet in de 65ste minuut in. Halverwege november zat Vloet onder invloed van alcohol achter het stuur en was hij betrokken bij een aanrijding, waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam. Het onderzoek naar het dodelijk ongeluk is nog gaande.

'Rechter bepaalt'

"Ik ben geen rechter", verdedigde Heracles-trainer Wormuth de keuze om gebruik te maken van Vloet. "We hebben niet veel informatie en moeten voorzichtig zijn met een oordeel. De rechter bepaalt. Hij is onderdeel van de Heracles-familie en we willen hem helpen."

Met Vloet nog op de bank hadden de bezoekers uit Almelo in de openingsfase een goede kans gekregen. Lucas Schoofs raakte de paal. Elayis Tavsan liet vlak voor rust de grootste kans van NEC liggen. Hij kapte goed naar binnen, maar schoot via de glijdende Mats Knoester over.

NEC'er Jordy Bruijn viel na twintig minuten uit met een hoofdblessure. De valse spits van NEC werd bij een kopduel met Orestis Kiomourtzoglou hard geraakt op zijn slaap en ging desondanks nog even door. Uiteindelijk kon Bruijn toch niet verder.

Supporters Heracles halen verhaal

Na rust kreeg Heracles zijn tweede grote kans, maar die was niet besteed aan Sinan Bakis. NEC-doelman Mattijs Branderhorst bracht redding. De rentree van Vloet bracht geen ommekeer. Het was desondanks een wedstrijd die vooral door Vloets rentree stof tot napraten bood en bovendien later op de avond zelfs tot onrust leidde.

Enkele tientallen supporters van Heracles hadden zich bij het stadion verzameld om de spelersbus op te wachten, zo meldt Tubantia. Ze waren het niets eens met het meespelen van Vloet, die zelf niet in de bus was gestapt in Nijmegen. Directeur Rob Toussaint, voorzitter Hans Bredewoud en Wormuth gaven tekst en uitleg.

Statistieken NEC - Heracles Almelo

STER reclame