ANP
NOS Voetbal

FC Groningen heeft nieuwe trainer: Wormuth komt over van Heracles

FC Groningen heeft een nieuwe trainer: de Duitser Frank Wormuth (61) komt na dit seizoen over van Heracles. Eerder liet FC Groningen weten dat de huidige trainer, Danny Buijs, na dit seizoen vertrekt. Buijs was vier jaar trainer in Groningen. Ook van Wormuth was al bekend dat hij Heracles na vier jaar zou verlaten.

Met de overgang blijft de Duitser in de eredivisie. Vier jaar geleden vertrok hij bij de Duitse voetbalbond om in Almelo weer een avontuur als clubtrainer aan te gaan.

Bij de Duitse bond was Wormuth tien jaar lang verantwoordelijk voor de opleiding van coaches bij de Duitse voetbalbond. Ook trainde hij enkele jaren het nationale onder 20-elftal van de Duitsers. Daarvoor trainde Wormuth meerdere clubs, waaronder Union Berlin uit zijn geboortestad.

Hereniging met Fledderus

De keuze van Groningen voor Wormuth komt niet uit de lucht vallen. De huidige technisch directeur van de Trots van het Noorden, Mark-Jan Fledderus, haalde Wormuth in 2018 als technisch directeur van Heracles naar Nederland.

Fledderus geeft op de website van de Groningers aan vertrouwen te hebben in Wormuth: "Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken."

"Hij heeft ervaring, werkt gestructureerd en hij kan teams en spelers individueel ontwikkelen en hij werkt graag met jonge talenten. Hij heeft in de afgelopen drie jaar bij Heracles laten zien dat hij daar een aansprekende speelwijze kan koppelen aan ontwikkeling en resultaat. Wij zijn blij dat we Frank hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen", alsdus Fledderus.

Wormuth kan niet wachten om te beginnen, maar weet ook dat er nog een half seizoen te spelen is: "Ik wil mijn gewaardeerde collega Danny Buijs niet voor de voeten lopen én minimaal net zo belangrijk: ik wil mijn periode bij Heracles goed afsluiten".

Prachtige kans

"Heracles heeft mij een prachtige kans als trainer in het buitenland gegeven en daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. Er is mij alles aan gelegen mijn periode in Almelo goed af te sluiten en dan wacht vanaf de zomer een mooie nieuwe uitdaging in Groningen."

Wormuth heeft in Groningen een contract ondertekend voor 3 jaar, tot medio 2025.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl