NOS Voetbal

Heracles houdt zicht op play-offs na zege bij concurrent FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Heracles Almelo

Heracles-trainer Frank Wormuth heeft met zijn ploeg een 1-0 zege geboekt bij FC Groningen, dat zijn derde nederlaag op rij leed. De Duitser staat volgend seizoen aan het roer in de Euroborg.

Door de overwinning namen de Almeloërs niet alleen afstand van de degradatiezone, maar houden ook aansluiting bij de clubs die nog in aanmerking denken te komen voor de play-offs om Europees voetbal.

Geduldig

Groningen begon vol goede moed, maar kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Heracles wachtte geduldig af en de eerste kans ging er meteen in: op aangeven van Lucas Schoofs schoot Nikolai Laursen hard via de lat binnen. Kort voor de pauze hield doelman Peter Leeuwenburgh samen met de lat Sinan Bakis van de 0-2 af.

Ook in het vervolg had Groningen meer balbezit, maar creëerde het tot ergernis van trainer Danny Buijs nauwelijks kansen. Invaller Paulos Abraham was gevaarlijk met een afstandsschot, maar Koen Bucker redde bekwaam. Een slotoffensief zat er niet meer in voor de thuisploeg, die Heracles tot op drie punten zag naderen.

Reacties van de huidige Groningen-trainer Danny Buys en de komende trainer van FC Groningen, Frank Wormuth.

Wormuth dacht in Euroborg alleen aan Heracles: 'Wist al dat FC Groningen goede keuze was'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl