Giorgio Chiellini met de Europese beker
NOS Voetbal

Aanvoerder Chiellini zwaait af bij Europees kampioen Italië, speelt nog één finale

Giorgio Chiellini stopt als international van Italië. De 37-jarige verdediger van Juventus was aanvoerder van de ploeg die vorige zomer Europees kampioen werd. Hij twijfelde vanaf het moment dat Italië door Noord-Macedonië werd uitgeschakeld in de WK-kwalificatie.

Chiellini komt vermoedelijk op 1 juni voor de 117de en laatste keer in actie, als in Londen tegen Argentinië wordt gespeeld. Dat is de eerste editie van de zogeheten Finalissima, het duel tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika.

Afscheid op Wembley

"Ik neem afscheid van de nationale ploeg op Wembley, de plek waar ik het hoogtepunt van mijn interlandloopbaan heb gevierd met het veroveren van de Europese titel", aldus Chiellini tegenover DAZN.

Giorgio Chiellini bij aankomst in Italië met de Europese beker

Hoewel Chiellini bij Juventus nog een doorlopend contract heeft, liet hij na de zege op Sassuolo van maandag ook weten te twijfelen over zijn toekomst als clubvoetballer. Juventus speelt dit seizoen geen rol van betekenis in de strijd om de landstitel en zou het elftal grondig willen renoveren.

"Mijn relatie met Juventus eindigt niet, die eindigt nooit", aldus Chiellini. "We gaan eerst werken aan een mooi slot van het seizoen en dan ga ik met mijn twee families, thuis en de club, uitzoeken wat het beste is voor iedereen."

Slechts vier Italianen kwamen vaker in actie voor de nationale ploeg dan Chiellini: Daniele De Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro en Gianluigi Buffon. De vijfde plaats op de eeuwige ranglijst deelt hij nu met Andrea Pirlo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl