Gianluigi Donnarumma, uitgeroepen tot speler van het toernooi
NOS Voetbal

UEFA maakt elftal van EK bekend: kampioen Italië met vijf spelers hofleverancier

Europees kampioen Italië is met vijf spelers hofleverancier van het officiële elftal van het toernooi. De UEFA had daarvoor een jury van zestien kenners samengesteld, waaronder de Nederlander Frans Hoek.

De keeper is Gianluigi Donnarumma, die ook al werd uitgeroepen tot beste speler op het EK. Opvallende afwezige is Cristiano Ronaldo, die net als Patrik Schick ondanks vijf goals en een gedeelde topscorerstitel geen plek in het elftal kreeg toebedeeld.

Vijf Italianen in beste EK-elftal gekozen door de UEFA

Hoewel er liefst vijf Italianen werden gekozen, inclusief de tijdens de kwartfinale geblesseerd geraakte Leonardo Spinazzola, ontbreekt met Giorgio Chiellini wel de aanvoerder. Leonardo Bonucci (34) is de oudste speler van het elftal de Spanjaard Pedri (18) de jongste.

Nederland wordt al jaren niet meer vertegenwoordigd in dit elftal. De laatste keer was in 2000, toen Edgar Davids en Patrick Kluivert werden uitgekozen.

De jury

Met de Franse vrouwenbondscoach Corinne Diacre zat er ook een vrouw in de jury.

De andere vijftien specialisten die door de UEFA werden geraadpleegd, zijn: Patrick Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Cosmin Contra, Jean-François Domergue, Dusan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Ginés Meléndez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbæk en Willi Ruttensteiner.

Dit zijn de tien mooiste goals van het EK (volgens de UEFA)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl