Doelpuntenmaker Paulo Dybala krijgt een aai over zijn bol

Juventus pakt op de valreep volle buit bij Sassuolo en staat stevig in topvier

Juventus heeft z'n vierde plaats in de Serie A, aan het eind van de rit genoeg voor een Champions League-ticket, steviger in handen genomen. De ploeg uit Turijn kreeg met de 2-1 zege bij Sassuolo te veel, maar nam daardoor wel verder afstand van AS Roma, dat zaterdag al van Internazionale verloren had.

Juventus, dat aantrad zonder de op de bank zittende Matthijs de Ligt, had in de eerste helft weinig in te brengen bij de thuisploeg, die herhaaldelijk dreigend voor het Turijnse doel verscheen. Zo schoot Giacomo Raspadori, die in de belangstelling staat van Juve, net naast en kopte Davide Frattesi rakelings over.

Juventus-doelman Wojciech Szczesny redde bij schoten van Domenico Berardi en Gianluca Scamacca, maar moest in de 39ste minuut buigen voor de knal in de korte hoek van Raspadori, die een fraaie aanval door het midden afrondde.

Giacomo Raspadori schiet Sassuolo naar 1-0

De voorsprong van Sassuolo, dat in oktober met 2-1 had gewonnen in Turijn, was dikverdiend, maar haalde de rust niet. Alvaro Morata leek de bal ten koste van een overtreding te veroveren, maar mocht door van de arbiter en vond Paulo Dybala. Die wist wel raad met de buitenkans en haalde hard uit: 1-1. Morata miste kort daarop een grote kopkans.

Kort na de pauze was de Spanjaard opnieuw dicht bij een treffer, maar Andrea Consigli had een katachtige reactie in huis. En ook bij de kopbal van Moise Kean stond de doelman met een knappe reactie paraat. Die ontbrak echter kort voor tijd toen Kean een schuiver produceerde en de bal door de benen van Consigli in het net belandde.