Pro Shots
NOS Sport

Osaka wint in Miami na gesprek met therapeut: 'Al helpt het maar 5 procent'

Bijna twee weken na haar emotionele nederlaag in Indian Wells is Naomi Osaka het WTA-toernooi van Miami begonnen met een overtuigende zege. De Japanse tennisster won in de eerste ronde met 6-3, 6-4 van Astra Sharma uit Australië.

Osaka vertelde na afloop dat ze na haar wedstrijd in Indian Wells "eindelijk" met een therapeut had gepraat. In Indian Wells verloor Osaka in de tweede ronde en verliet ze in tranen de baan, nadat ze van slag was geraakt door een opmerking van een toeschouwer.

Mentale aspect

"Eindelijk ben ik gaan praten met een therapeut", vertelde de 24-jarige Osaka na afloop van de partij tegen Sharma. "Ik ben een binnenvetter en ik wil altijd alles zelf oplossen, maar het mentale aspect is zo belangrijk. Als een professional je daarbij kan helpen, al is het maar vijf procent, dan is het dat al waard."

Dat was te zien in Miami waar Osaka zeer sterk serveerde en Sharma geen enkele kans gaf om te breken. Osaka, op dit moment de nummer 77 van de wereld, wist Sharma zelf twee keer te breken en won uiteindelijk in twee sets.

Sinds het winnen van de Australian Open in 2021 nam Osaka drie grote pauzes in haar carrière, won ze geen enkele titel meer en speelde ze heel weinig wedstrijden. Ze kondigde vorig jaar mei tijdens Roland Garros aan dat ze de verplichte persconferenties na wedstrijden voortaan zou boycotten om aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheid van atleten. Ze kampt zelf regelmatig met mentale problemen en depressies.

Er ontstond veel ophef, waardoor de Japanse tennisster besloot zich terug te trekken uit het toernooi in Parijs en even afstand te nemen van het tennis. Ze meldde zich af voor Wimbledon en speelde vervolgens wel in eigen land op de Olympische Spelen, waar ze de vlam mocht ontsteken en tot de derde ronde reikte.

Bekijk hieronder een reactie van Naomi Osaka op de persconferentie na afloop van de wedstrijd in Miami.

Osaka sprak met therapeut na Indian Wells: 'Dat was echt heel nuttig'

Na afloop van de winst in Miami blikte Osaka nog even terug op de partij in Indian Wells. "Daar heb ik geen fijne herinneringen aan. Ik wilde hier bewijzen dat ik terug kan komen. Dat ik de strijd aankan en met een goede houding op de baan kan staan, ongeacht of ik win of verlies. Ik wil dat niets me van mijn stuk brengt, wat er ook gebeurt."

In de tweede ronde in Miami speelt Osaka tegen Angelique Kerber, op voorhand een mooie partij tussen twee voormalige nummers één van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl