1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Sport

Osaka in tranen bij eerste persconferentie na veelbesproken boycot

Bij de eerste persconferentie na haar boycot heeft tennisster Naomi Osaka de zaal in tranen verlaten. De nummer twee van de wereld, die kampt met mentale problemen, reageerde emotioneel na een vraag van een van de journalisten.

Osaka stelde zich tijdens het persmoment voor het WTA-toernooi van Cincinnati kwetsbaar op en vertelde dat ze zich had geschaamd na haar boycot en bang was om naar buiten te gaan. Sinds de Olympische Spelen gaat het beter, omdat daar veel atleten naar haar toekwamen om haar te bedanken voor wat ze gedaan heeft.

'Agressieve toon'

Volgens Ben Rothenberg van de New York Times, die ook meedeed aan de Zoom-sessie, stelde vervolgens een lokale journalist op een nogal agressieve toon een vraag waarin werd gesuggereerd dat ze juist profiteert van haar bekendheid in de media.

Bekijk de emotionele Osaka in de tweet hieronder. De betreffende vragen die de tranen van Osaka veroorzaken, zijn in het fragment niet te horen.

De persconferentie werd gepauzeerd. Osaka verliet de zaal, veegde haar tranen weg en kwam even later terug om de persconferentie af te maken.

Eerder liet ze al weten haar prijzengeld van Cincinnati te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, het thuisland van haar vader.

Persboycot zorgde voor veel ophef

Osaka kondigde eind mei tijdens Roland Garros aan dat ze de verplichte persconferenties na wedstrijden voortaan zou boycotten, om een lans te breken voor de geestelijke gezondheid van atleten. Ze kampt zelf met depressies.

Er ontstond vervolgens veel ophef, waardoor de Japanse besloot zichzelf terug te trekken uit het toernooi in Parijs en even afstand te doen van het tennis.

Ze meldde zich af voor Wimbledon en speelde vervolgens wel in eigen land op de Olympische Spelen, waar ze de vlam mocht ontsteken en tot de derde ronde reikte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl