Naomi Osaka is de nummer twee van de wereld EPA

Tennisster Naomi Osaka heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De nummer twee van de wereld wil zich opladen voor de Olympische Spelen in Tokio, waar ze als Japanse topspeelster een van de uithangborden zal zijn.

"Ze zal klaar zijn voor de Spelen en kijkt ernaar uit om voor de fans in haar thuisland te spelen", staat in een verklaring van haar begeleidingsteam.

Vorige maand trok Osaka zich terug van Roland Garros nadat er ophef was ontstaan over haar besluit om niet deel te nemen aan persconferenties. De viervoudig grandslamwinnares kondigde de boycot aan om een lans te breken voor de geestelijke gezondheid van atleten.

Vanwege het missen van de eerste persconferentie op Roland Garros kreeg Osaka een boete van ruim 12.000 euro.

Depressie

Later liet de 23-jarige tennisster in een verklaring weten dat ze al geruime tijd kampt met depressies, en dat ze voorlopig afstand wilde nemen van de sport. "Als het moment daar is, wil ik samen met de tennisorganisaties werken aan manieren waarop we verschillende zaken beter kunnen maken voor spelers, pers en fans", schreef ze ruim twee weken geleden in een bericht op haar sociale media.

Wimbledon, dat begint op 28 juni, is het volgende grandslamtoernooi op de tenniskalender. Op 23 juli beginnen de Spelen in Tokio.

STER reclame