Vreugde bij de splers van Feyenoord in het duel met Partizan
NOS Voetbal

Loting Conference League: PSV treft Leicester City, Feyenoord weer tegen Slavia Praag

PSV treft Leicester City in de kwartfinales van de Conference League. De Eindhovense ploeg speelt het eerste duel in Engeland. Feyenoord ontmoet (eerst in eigen huis) in Slavia Praag.

Dat heeft de loting vrijdagmiddag in Nyon bepaald. De kwartfinales van de Conference League worden op 7 en 14 april gespeeld.

Wisselvallig Leicester

PSV bereikte donderdagavond ten koste van FC Kopenhagen de kwartfinales van de Conference League. De Eindhovenaren zegevierden met liefst 4-0 in de Deense hoofdstad. Vorige week eindigde de ontmoeting nog in een knotsgekke 4-4.

In Leicester City treft PSV de ploeg die in 2016 de voetbalwereld betoverde door op sensationele wijze kampioen te worden van Engeland. Vorig seizoen werd bovendien voor het eerst in de clubgeschiedenis de FA Cup gewonnen.

Jamie Vardy is nog altijd een van de gezichten van Leicester City.

Dit seizoen is de ploeg van trainer Brendan Rodgers vooral wisselvallig. Leicester City staat momenteel twaalfde in de Premier League.

Feyenoord weer tegen Slavia Praag

Feyenoord plaatste zich gisteren eenvoudig voor de kwartfinales. Na de 5-2 uitzege van een week geleden, waren de Rotterdammers ook in de eigen Kuip te sterk voor Partizan Belgrado: 3-1.

Orkun Kökçü heeft het aan de stok met Taras Kacharaba van Slavia Praag tijdens het onderlinge duel op 25 november.

Opvallend genoeg noemde assistent-trainer John de Wolf donderdagavond juist Slavia Praag als minst favoriete opponent in de kwartfinales. "Die hebben we al gehad, een vervelende ploeg", zei De Wolf donderdag voor de camera van Veronica.

Rotterdammers speelden in de groepsfase al tegen Slavia Praag (2-1 gewonnen thuis, 2-2 uit).

Finale PSV-Feyenoord mogelijk

Vitesse en AZ werden uitgeschakeld door respectievelijk AS Roma en FK Bodø/Glimt. Die twee ploegen treffen elkaar nu in de achtste finales. Ook dat is een herhaling van de groepsfase, waarbij de Noren thuis met liefst 6-1 wonnen en AS Roma in de uitwedstrijd op 2-2 hielden.

De vierde kwartfinale gaat tussen Olympique Marseille en PAOK Saloniki.

Loting Conference League

Kwartfinales Halve finales
FK Bodø/Glimt - AS Roma
Feyenoord - Slavia Praag Leicester City/PSV - Bodø/Glimt/Roma
Olympique Marseille - PAOK Saloniki Feyenoord/Slavia Praag - Marseille/PAOK
Leicester City - PSV

Ook werd duidelijk dat een finale, die op 25 mei in Tirana gespeeld wordt, tussen PSV en Feyenoord mogelijk is. Mocht PSV het tweeluik met Leicester City winnen, dan speelt het de halve finale tegen de winnaar van AS Roma en FK Bodø/Glimt.

Feyenoord speelt in de halve eindstrijd mogelijk tegen de winnaar van Olympique Marseille - PAOK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl