PSV viert de snelle 1-0 van Eran Zahavi
NOS Voetbal

PSV overtuigt in Kopenhagen, maar verliest Gakpo met een blessure

Een ijzersterk PSV heeft ten koste van FC Kopenhagen de kwartfinales van de Conference League bereikt. De Eindhovenaren zegevierden met liefst 4-0 in de Deense hoofdstad. Vorige week eindigde de ontmoeting nog in een knotsgekke 4-4.

In tegenstelling tot vorige week was PSV in de eerste helft wel bij de les. En dat was nodig ook, want de troepen van trainer Roger Schmidt konden zich een nieuwe inzinking niet permitteren. In Eindhoven stond het halverwege 1-3 voor de Denen, waarna er na rust toch nog een comeback volgde.

Die inhaalslag moest Kopenhagen ditmaal maken, omdat PSV na 45 minuten spelen met een verdiende 2-0 voorsprong de kleedkamers opzocht. Eran Zahavi schoot op aangeven van Mario Götze met links raak, al werd hij daarbij geholpen door de niet vrij uitgaande keeper Karl-Johan Johnsson. Uit een assist van Philipp Max zorgde Götze voor de tweede treffer.

Mario Götze in duel met Pep Biel

Kopenhagen, met Kevin Diks in de basis, zette daar weinig tegenover. Vlak na de onderbreking hanteerde verdediger Denis Vavro dan maar de botte bijl door Cody Gakpo te torpederen. De aanvoerder van PSV greep met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn enkel en moest even later de wedstrijd staken. Vavro kwam er met geel genadig vanaf.

PSV, met Joey Veerman als vervanger van Gakpo, controleerde het duel. Kopenhagen deelde af en toe wat plaagstootjes uit en was bijna succesvol met een pegel van afstand van uitgerekend Vavro. De Slowaak zag zijn poging in het zijnet belanden.

Bekijk hieronder de reactie van PSV-trainer Roger Schmidt.

Schmidt: 'Gakpo heeft veel pijn, we moeten het onderzoek afwachten'

In de slotfase maakte PSV definitief een einde aan de Deense illusies. Veerman bediende Ritsu Doan en de Japanner vond vervolgens Zahavi (0-3). In blessuretijd maakte invaller Noni Madueke het feest compleet (0-4).

Zo strijdt PSV nog altijd op drie fronten mee en kan de afscheidstournee van Schmidt zomaar eens een gouden randje krijgen, al zullen de zorgen om de geblesseerde Gakpo momenteel overheersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl