Virgil van Dijk (Liverpool)
NOS Voetbal

Chelsea loot Real Madrid in Champions League, Van Dijk met Liverpool tegen Benfica

Titelverdediger Chelsea speelt in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid, de koploper van Spanje. Virgil van Dijk kan zich met Liverpool voorbereiden op het treffen met de ploeg die Ajax uitschakelde: Benfica.

Bij de loting in het hoofdkwartier van de UEFA werd Manchester City gekoppeld aan Atlético Madrid. Villarreal speelt tegen Bayern München.

Chelsea, dat zich vanwege de forse financiële restricties moet houden aan een strikt reisbudget, speelt eerst thuis tegen Real. In de halve finale zal de winnaar van het tweeluik spelen tegen Atlético Madrid of Manchester City, de verliezend finalist van vorig jaar. De andere halve finale gaat tussen de winnaars van de andere twee kwartfinales.

De eerste kwartfinales van de Champions League worden gespeeld op 5 en 6 april. Op 12 en 13 april zijn de returns. De finale is op zaterdag 28 mei in het Stade de France.

Europa League

In de kwartfinales van de Europa League speelt FC Barcelona tegen Eintracht Frankfurt. Peter Bosz treft met Olympique Lyonnais West Ham United en Giovanni van Bronckhorst speelt met Rangers tegen SC Braga.

Het Nederlands getinte Atalanta van Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer speelt tegen RB Leipzig. De kwartfinales van de Europa League worden op 7 en 14 april gespeeld.

Loting Feyenoord en PSV

Na 15.00 uur weten de twee overgebleven Nederlandse ploegen welke tegenstander ze treffen. Dan gaan Feyenoord en PSV de koker in bij de loting voor de kwartfinales van de Conference League.

De mogelijke tegenstanders van de Nederlandse ploegen zijn: FK Bodø/Glimt, Leicester City, Olympique Marseille, PAOK, AS Roma of Slavia Praag. Feyenoord en PSV kunnen ook elkaar loten.

De kwartfinales van de Conference League worden op 7 en 14 april gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl