Cyriel Dessers gaat uit zijn dak na de 2-2 ANP

Feyenoord is door een 2-2 gelijkspel bij Slavia Praag ook volgend jaar actief in Europees verband. Goudhaantje Cyriel Dessers zorgde in blessuretijd voor de verlossende treffer, waardoor de Rotterdammers groep E van de Conference League winnend afsloten.

De ploeg van Arne Slot had in Praag minimaal een gelijkspel nodig, maar een rode kaart voor Guus Til tegen het einde van de eerste helft leek roet in het eten te gooien.

Op dat moment stond het 1-1 na goals van Peter Olayinka, die miscommunicatie tussen keeper Ofir Marciano en Tyrell Malacia afstrafte, en een puike treffer van de ingevallen Cyriel Dessers. Hij verving na ruim een kwartier de geblesseerde Bryan Linssen.

Stand in groep E NOS

De uitsluiting van Til, na een harde charge op Nicolae Stanciu, werkte in het nadeel van Feyenoord. De middenvelder kreeg aanvankelijk geel, maar de arbitrage besloot even later om Til toch weg te sturen, zonder de aanwezigheid van een VAR.

Keepersfout

In de tweede helft voerde Slavia Praag de druk op. Feyenoord hield stand, maar een fout van Marciano kwam hard aan. De vervanger van Justin Bijlow (positieve coronatest) liet een schot van Tomas Holes los en zag Jan Kuchta vervolgens profiteren.

Feyenoord toonde toch nog veerkracht en wie anders dan Dessers eiste de aandacht op. De Belg, dit seizoen als invaller al vaker goud waard, kopte de bal in blessuretijd op knappe wijze tegen de touwen: 2-2.

Zo werd de eerste Europese overwintering sinds 2014 een feit. Op 9 december ontvangt Feyenoord in De Kuip nog Maccabi Haifa. Die wedstrijd is om des keizers baard.

Statistieken Slavia Praag-Feyenoord

STER reclame