Supersub Dessers toont weer zijn waarde: 'Maar het went niet' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met een bekeken kopbal zorgde supersub Cyriel Dessers in blessuretijd voor een Feyenoord-feest in Praag. "Dat we nu al groepswinnaar zijn, dat spreekt wel voor zich. Dit team zit goed in elkaar."

Dessers was in het duel in de Conference League niet alleen verantwoordelijk voor de 2-2, maar eerder in de wedstrijd tekende hij ook voor de 1-1. De Belgische spits heeft dit seizoen patent op het scoren als invaller. Hij flikte dat al acht keer.

Genieten

"Best bijzonder, maar ik kan wel zeggen het niet went. Zeker hier, in Praag, met duizenden meegereisde fans. Ik zie de bal over de keeper in het net vallen. Dan is het gewoon genieten", aldus Dessers.

Feyenoord is één speelronde voor het einde al zeker van de knock-outfase van de Conference League. Dessers vindt dat knap. "Na Vitesse zitten wij misschien wel in de moeilijkste groep. Zelfs met tien man (na rood voor Guus Til, red.) trekken we het hier over de streep. Dat zegt wel iets."

Slot verbaast zich over arbitrage

Trainer Arne Slot sloot zich bij Dessers aan. "Dit was misschien wel onze knapste prestatie. We hebben veel tegenslag gehad in deze wedstrijd. De eerste goal had voorkomen kunnen worden. Dan maak je de 1-1 en dan maakt Guus (Til, red.) een tackle."

Slot vervolgt: "Hij krijgt geel en een minuut later besluit de scheidsrechter toch rood te geven, terwijl er geen VAR aanwezig is. Wel of niet terecht, maar dit was echt bizar. Volgens mij nog nooit vertoond."

"En daarna wederom een doelpunt dat wellicht voorkomen had kunnen worden. En als je ziet dat we in de slotfase nog kansen krijgen op de 2-2 en ook weten te scoren, dan vind ik dat heel bijzonder tegen zo'n sterke tegenstander."

Slot over veranderende kleur kaart voor Til: 'Echt bizar, nog nooit vertoond' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame