Een foto van koning Willem-Alexander als co-piloot in het vliegtuig Rijnmond

Koning Willem-Alexander heeft als co-piloot Feyenoord-supporters naar Praag gevlogen. De passagiers hadden onderweg niet door wie er in de cockpit zat; dat ontdekten ze pas op het vliegveld in de Tsjechische hoofstad.

De koning is door een van de inzittenden gefotografeerd in de cockpit. "Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is", zegt de supporter tegen de regionale omroep Rijnmond. De koning staat bekend als een Ajax-supporter en maakte volgens een verslaggever van Rijnmond grapjes over de intercom. "Maar zijn vrouw is voor Feyenoord. Dat compenseert het weer een beetje", aldus de supporter.

De Feyenoord-supporter heeft de koning niet kunnen spreken. "Er stond een beveiliger en die hield me tegen", vertelt hij.

De supporter laat de foto zien die hij van de koning maakte:

Feyenoord speelt morgenavond in de Conference League tegen Slavia Praag. Voor de supporter is de reis nu al op een bijzondere manier begonnen. "Dit is toch mooi? Ik vind het echt grappig. We gaan er hier een mooi feest van maken."

Gastvlieger

Om zijn vlieguren bij te houden vliegt de koning als gastvlieger bij de KLM. Hij vervoert dan passagiers, die meestal geen idee hebben dat de koning de co-piloot is.

In een reactie laat de Rijksvoorlichtingsdienst aan Rijnmond weten dat "het gastvliegerschap van de koning voor KLM een privékwestie betreft" en dat er verder geen verdere informatie wordt gegeven.

STER reclame