NOS Nieuws

Wekdienst 16/2: OVV-rapport over coronacrisis • Suzanne Schulting gaat voor derde goud

Goedemorgen! De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert vandaag het eerste deelrapport van zijn onderzoek naar de aanpak van de coronacrisis. En de twaalfde dag van de Olympische Spelen staat voor Nederland in het teken van shorttrack.

Het weer: vanochtend is het bewolkt en valt op veel plaatsen regen. De regen trekt naar het oosten weg en vanuit het westen wordt het droog en breekt de zon af en toe door. De zuidwestenwind neemt gedurende de dag in kracht toe en het wordt 12 tot 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een rapport over de aanpak van de coronacrisis. Het is het eerste in een reeks van drie. De presentatie van het rapport is vanaf 10.00 uur live te volgen via een stream op onze site en in de app en op tv via NPO 2.
  • Een dag na de persconferentie waarop minister Kuipers de coronaversoepelingen bekendmaakte, praat de Tweede Kamer erover. Daarvoor is er nog een technische briefing voor de Kamerleden. Ook die is te volgen via nos.nl.
  • De rechter-commissaris beslist of rapper Lil Kleine langer blijft vastzitten. Jorik Scholten, zoals hij eigenlijk heet, wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin Jamie Vaes.
  • Op de Olympische Spelen is het de laatste dag van het shorttrack-toernooi. Suzanne Schulting heeft kans op haar derde gouden medaille, nu op de 1500 meter. Ook Xandra Velzeboer komt op deze afstand in actie. En ook dat is natuurlijk te zien en te horen bij de NOS!

Wat heb je gemist?

Honderden pluimveehouders mogen hun eieren vanaf vandaag niet meer het stempel 'vrije uitloop' geven. Om de verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan, moeten hun kippen al maanden binnenblijven. Boeren zijn bang dat ze veel inkomsten mislopen als gevolg van deze ophokplicht.

Volgens Europese regelgeving mogen eieren niet meer als vrije uitloop worden verkocht als de kippen zestien weken in een hok hebben gezeten. Die grens is vandaag bereikt. De eieren moeten daarom als scharreleieren worden verkocht en daar krijgen de pluimveehouders minder geld voor.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

In België wordt gekeken naar de mogelijkheid om Genk en Maasmechelen met een kabelbaan te verbinden. De twee steden, net over de grens bij Geleen, liggen 18 kilometer uit elkaar. Eerder werd gesproken over een bus- of tramverbinding voor het drukke, 18 kilometer lange traject, maar nu oppert oud-bestuurder Sylvain Sleypen te kijken naar de haalbaarheid van gondels. Die zouden dan over het Nationaal Park Hoge Kempen gaan en zo meteen een toeristische attractie vormen. Het is geen 1 aprilgrap, bezweert hij. Belgische media schrijven er serieus over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl