Een foto van de omgekomen cameravrouw Halyna Hutchins
NOS Nieuws

Nabestaanden van doodgeschoten cameravrouw klagen Alec Baldwin aan

Acteur Alec Baldwin is opnieuw aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op een filmset in oktober, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk in haar borst werd geraakt. Voor het eerst dagen de nabestaanden van Hutchins de Amerikaanse acteur en de betrokken filmproducenten voor de rechter. Ze houden hen verantwoordelijk voor het negeren van de veiligheidsvoorschriften op de set.

De aanklacht is ingediend namens de man van Hutchins en hun negenjarige zoon, zegt hun advocaat Brian Panish. Zij claimen dat kostenbesparingen en het roekeloze gedrag van Baldwin en anderen op de set hebben geleid tot "de zinloze en tragische dood van Hutchins". Volgens hen weigerde de acteur bijvoorbeeld te oefenen voor het type schot dat hij moest lossen.

De advocaat van de 63-jarige Baldwin ontkent de aantijgingen. "Iedere claim dat Alec roekeloos was, is volledig onjuist."

'Trekker niet overgehaald'

Tijdens de opnames van de western Rust vorig jaar vuurde Baldwin een geladen pistool af, waarmee hij de 42-jarige Hutchins dodelijk raakte en een 48-jarige regisseur verwondde. Zelf zegt hij dat hij niet wist dat er kogels in het wapen zaten en dat hij bovendien de trekker niet heeft overgehaald.

De acteur vertelde in december meer over het fatale incident, in een interview met de zender ABC:

Alec Baldwin in tranen tijdens interview over fataal schietincident op filmset

Er liggen al meerdere aanklachten tegen Baldwin, onder meer van medewerkers van de film. Zo beschuldigde scriptbegeleider Mamie Mitchell de acteur in november van onverantwoord gedrag op de set. Volgens haar stond in het script nooit dat Baldwin het pistool moest laten afgaan.

Dit is de eerste keer dat ook familieleden van de omgekomen cameravrouw een aanklacht hebben ingediend. Na het fatale schietincident bezocht Baldwin de zoon en echtgenoot van Hutchins al eens. Op foto's was te zien dat ze samen een wandeling maakten en dat Baldwin de twee geëmotioneerd omhelsde.

De vader van de Hutchins zei eerder dat hij de acteur nergens de schuld van gaf. "Het was de verantwoordelijkheid van de mensen die over de wapens gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl