1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Schaatsen

Nuis vindt 1.000 meter op EK niet pijnlijk: 'Als ik nu wél win, ben ik goed bezig'

Bij het olympisch kwalificatietoernooi, iets meer dan een week geleden, greep Kjeld Nuis naast een ticket voor de 1.000 meter, maar bij de EK afstanden komt hij op de openingsdag wel in actie op die afstand. "Aan vorige week heb ik niets meer", vertelt Nuis in aanloop naar de eerste dag van het toernooi in Heerenveen.

"Natuurlijk zit die 1.000 meter van het OKT nog in mijn hoofd en dat zal nog wel even zo zijn, maar het is niet anders", aldus de 32-jarige schaatser, die in Peking wel zijn olympische titel op de 1.500 meter kan verdedigen. "Met inrijden ging het al superlekker. Dus als ik win, denk ik niet: 'had ik dat vorige week maar gedaan'."

Bekijk hieronder een interview met Kjeld Nuis in aanloop naar de EK afstanden.

Nuis zou blij zijn met EK-goud op 1.000 meter: 'Aan vorige week heb ik niets meer'

Nuis rijdt vrijdagavond op de 1.000 meter tegen wereldkampioen Kai Verbij, bij het OKT goed voor de tweede plaats achter winnaar Thomas Krol. "Als ik nu Krol of Verbij versla, ben ik goed bezig. Misschien schiet die rit van vorige week dan nog door mijn hoofd, maar daar heb ik niets meer aan. Ik moet vooruit blijven kijken."

Dynamisch schaatsen

Titelverdediger Pavel Koelizjnikov ontbreekt in Heerenveen, net als de geblesseerde Hein Otterspeer en dus zijn er medaillekansen voor Nuis. "Ik zie de EK niet als oefenwedstrijden, maar het is natuurlijk wel een week na het OKT. Het zou gek zijn om weer te pieken, maar het kan natuurlijk wel. Ik ga echt mijn best doen."

Wie wint er dan in Heerenveen? "Ha, de snelste. Misschien denken ze: 'laat Nuis maar winnen', maar ik zou echt blij zijn. Mijn rit op het OKT was net te veel tanden op elkaar en geforceerd. Nu wil ik dynamischer schaatsen, dat ga ik proberen. Dus eerst maar eens een goede rit neerzetten."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl