NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Parsons meldt zich eindelijk bij Oranje: 'Alles ging mis'

Parsons blij om weer bij Oranje te zijn: 'Alles wat mis kon gaan, ging mis'

Bondscoach Mark Parsons heeft zich met enkele dagen vertraging gemeld bij de Oranjevrouwen, die vrijdagavond op Cyprus de derde WK-kwalificatiewedstrijd spelen. "De afgelopen dagen waren heel frustrerend en teleurstellend. Alles wat mis kon gaan, ging mis."

Maandag kwam de selectie van het Nederlands elftal al bij elkaar, het was de bedoeling dat Parsons dinsdag zou aansluiten in Zeist. De Brit combineert het bondscoachschap met zijn werkzaamheden voor Portland Thorns in de Verenigde Staten. Dat doet hij tot en met november, als zijn werkzaamheden bij de club erop zitten.

De reis duurde uiteindelijk enkele dagen langer door problemen met het papierwerk, Parsons had zelfs een noodpaspoort nodig om aan te kunnen sluiten bij de speelsters.

Ondertussen stonden de trainingen van de spelersgroep onder leiding van assistent-bondscoach Jessica Torny. Parsons. "Het is mooi om te zien hoeveel mensen op zijn gestaan en hun leiderschap hebben getoond."

Bekijk hieronder de reacties van Jackie Groenen en Jessica Torny op de afwezigheid van Parsons.

Bij de eerste kennismaking met Oranje in september kwam de 35-jarige trainer ook al vers van het vliegveld. Ook toen stond Parsons de avond ervoor nog langs de lijn in de Verenigde Staten. Een nachtelijke vlucht en een paar koppen koffie waren toen nog voldoende, zei hij destijds.

Oranje begon de WK-kwalificatie met een gelijkspel tegen Tsjechië (1-1) en winst op IJsland (2-0), de vrouwen staan in groep C nu op een tweede plek. Na de wedstrijd tegen Cyprus volgt dinsdag het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

NOS
De stand in groep C van de WK-kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl