Tyson Fury viert zijn overwinning
NOS Nieuws

Fury slaat Wilder naar de grond en behoudt wereldtitel boksen

Tyson Fury behoudt zijn wereldtitel in de klasse zwaargewicht van de WBC. Na wisselende kansen wist hij Deontay Wilder in de elfde ronde naar de grond te krijgen.

Eerder op de avond was Fury in ronde drie zelf twee keer onderuit gegaan in Las Vegas. De bel leek daarbij de redding van de Britse bokser. In de vierde ronde kwam hij sterker terug.

Tyson Fury in actie in het wereldtitelgevecht met Deontay Wilder

Beide mannen vonden daarna hun kansen, maar het was ook duidelijk dat de vermoeidheid begon toe te slaan. Toch wist Fury zijn Amerikaanse tegenstander in de touwen te krijgen met een ferme uppercut in de zevende ronde en slaagde hij er in de tiende ronde in Wilder onderuit te laten gaan.

In de elfde ronde was duidelijk dat Fury weer op stoom was gekomen, wat tot de laatste stoot leidde die een einde maakte aan het gevecht.

'De beste bokser van deze generatie'

Na afloop reageerde Fury op geheel eigen wijze op zijn overwinning: "Ik ben de onafgebroken kampioen van dit tijdperk. Ik heb medelijden met al die gasten die tegen mij hebben moeten boksen, want ze moesten tegen de beste bokser van deze generatie."

Fury: 'Een van mijn grootste overwinningen, Wilder is een slechte verliezer'

Over zijn tegenstander Wilder, die Fury had beschuldigd van valsspelen in een eerdere partij, was de Brit ook duidelijk: "Ik wilde hem na afloop een hand geven, maar hij zei: 'ik heb geen respect voor je'. Hoe kan je zeggen dat ik vals heb gespeeld terwijl je in je hart weet dat je eerlijk bent verslagen? Hij is een slechte verliezer."

Het was de derde wedstrijd tussen Fury en Wilder. Een gevecht in 2018 eindigde onbeslist, bij de rematch in 2020 heroverde Fury de wereldtitel op Wilder nadat diens trainer in de zevende ronde de wedstrijd had laten beëindigen.

Zwaarste zwaargewichtkampioen

Fury gaat nu genieten van een welverdiende pauze: "Ik ben de afgelopen zes maanden maar twee weken thuis geweest. Voordat ik weer ga boksen, koester ik eerst deze overwinning. Het is een van mijn grootste overwinningen."

"Ik ben waarschijnlijk de zwaarste zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis: 125 kilo. Maar ik was fit, sterk en voel me goed. We zullen zien wat morgen brengt."

Deel artikel: