Pro Shots
NOS Sport

Fury slaat hard toe tegen Wilder en herovert zwaargewicht-titel

De Britse bokser Tyson Fury is opnieuw wereldkampioen in de klasse zwaargewicht van de WBC. Hij versloeg de Amerikaan Deontay Wilder, nadat diens trainer in de zevende ronde de handdoek in de ring had gegooid.

Fury domineerde vanaf het begin in de rematch tussen beide zwaargewichten, die in 2018 ook al tegenover elkaar stonden, zonder dat daarbij een winnaar uit de bus kwam. Voorafgaand aan de wedstrijd had Fury aangekondigd dat hij zwaarder en sterker was geworden - 123 kilo nu - van tactiek zou veranderen en extra veel zou gaan slaan; hij hield woord.

Harde klappen

Fury hield de Amerikaan veelvuldig op afstand en sloeg zelf hard toe. In de derde ronde kreeg hij Wilder naar de grond met een rechtse klap. Twee rondes later was het weer raak en hapte Wilder op de grond naar adem, dit keer na een linkse stoot op het lichaam.

Pro Shots
Deontay Wilder gaat neer, de Amerikaan verliest voor het eerst in 44 partijen

In de zevende ronde besliste Wilders trainer dat het genoeg was en gooide de handdoek in de ring. Wilder zelf protesteerde nog even nadat de scheidsrechter de partij had stilgelegd, maar wist ook dat dit geen zin had.

Het was de eerste nederlaag voor Wilder in 44 wedstrijden.

Miljoenen dollars

De wedstrijd in het uitverkochte MGM Grand-hotel in Las Vegas was lucratief voor beide kemphanen. Beiden was minimaal 5 miljoen dollar beloofd, maar die opbrengsten kunnen nog groeien tot 40 miljoen per persoon.

Fury na winst op Wilder: 'Niet slecht voor een dikke man die niet kan stoten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl