NOS Sport

Organisatie voorkomt chaos en houdt zwaargewichten Wilder en Fury op afstand

Organisatie voorkomt chaos en houdt Wilder en Fury uit elkaar

Komende nacht (5.00 uur Nederlandse tijd) staan de twee zwaargewichten Tyson Fury en Deontay Wilder in Las Vegas tegenover elkaar. Een bokspartij waar al lang naar wordt uitgekeken. In december 2018 eindigde het eerste WBC-gevecht tussen de Brit en de Amerikaan onbeslist. De rematch zal mogelijk ruim 200 miljoen dollar (circa 185 miljoen euro) aan inkomsten genereren.

Normaal kijken de twee kemphanen elkaar na de officiële weging nog even diep in de ogen. De organisatie in Nevada had de zogenoemde face-off voor het lucratieve wereldtitelgevecht tussen de twee nog ongeslagen zwaargewichten dit keer echter verboden om nieuwe incidenten te voorkomen.

Schelden en trekken

Eerder deze week ging het volledig fout toen de twee kemphanen elkaar tegenkwamen tijdens een persbijeenkomst in de MGM Grand in Las Vegas, waar het duel om de kampioensgordel van de WBC dit weekend plaatsvindt.

  • AFP
    Tyson Fury (r) wordt geduwd door Deontay Wilder
  • Reuters
    Deontay Wilder (l) en Tyson Fury

Fury en Wilder duwden elkaar hard op de borst, scholden elkaar uit en konden met veel moeite door begeleiders uit elkaar worden gehouden. De organisatie wenste tijdens de weging geen nieuw en luidruchtig handgemeen, al dan niet in scène gezet om nog wat meer publiciteit te generen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl