Getty
NOS Sport

Wilder weet niet te winnen van Fury, maar houdt zijn bokstitel

De bokspartij tussen Deontay Wilder en Tyson Fury in Los Angeles heeft na twaalf ronden geen winnaar opgeleverd. Daardoor blijft de Amerikaan Wilder wereldkampioen van de zwaargewichten van de WBC.

Zowel Fury als Wilder begon het gevecht met een ongeslagen status. De Engelsman was na zijn zege op Vladimir Klitsjko (eind 2015) echter de weg kwijtgeraakt. Hij belandde in de goot, maar overwon zijn drank- en drugsverslaving en viel ook nog eens 60 kilo af.

Fury (30) had dit jaar slechts twee partijen gebokst. De 33-jarige Wilder had de afgelopen jaren regelmatig in de ring gestaan. De verwachting was dan ook dat hij korte metten zou maken met de Engelsman.

Wilder en Fury willen op herhaling na onbeslist titelgevecht

Fury soepel

Dat bleek al gauw een misvatting. De soepel bewegende Fury ontweek eenvoudig de gevaarlijke rechter van Wilder en deelde zelf rake klappen uit. Na acht ronden stond Fury duidelijk op punten voor, maar Wilder liet zich in de slotfase eindelijk gelden.

Hij sloeg de Engelsman in de negende ronde tegen het canvas en deed in de laatste ronde nog eens. Fury wankelde, maar haalde de bel.

Getty
Deontay Wilder voor zijn partij tegen Tyson Fury

'Rematch'

Beide boksers kregen na afloop één jurylid achter zich, de andere twee juryleden konden geen winnaar aanwijzen. "We hebben alles gegeven. Wij zijn de besten", zei Wilder na afloop dan ook.

Ook Fury was lyrisch. "We zijn twee grote kampioenen en ik reken dan ook op een rematch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl