AFP
NOS Sport

Fury wil boksen tot zijn veertigste: 'Het houdt me mentaal gelukkig'

Na zijn overwinning op Deontay Wilder eind februari zei bokser Tyson Fury dat hij nog maar twee keer een gevecht wilde aangaan voordat hij met pensioen zou gaan, maar daar is de Brit nu op teruggekomen. De 31-jarige Fury wil in de voetsporen treden van Vladimir Klitsjko, die tot zijn veertigste in de ring stond.

"Veel grote kampioenen, onder wie Klitsjko, gaan tot op hoge leeftijd door met boksen", vertelt de regerend wereldkampioen in de klasse zwaargewicht van de WBC aan Sky Sports. "Ik boks niet voor het geld, om beroemd te worden of voor een riem. Ik boks omdat het me mentaal gelukkig houdt en ik vind het leuk om te doen."

Een van de grootsten

Klitsjko wordt beschouwd als een van de grootste boksers aller tijden. De Oekraïner was in totaal twaalf jaar kampioen in het zwaargewicht en versloeg een record van 23 tegenstanders in titelgevechten.

In 2015 verbaasde Fury vriend en vijand door Klitsjko te verslaan. De twaalf jaar jongere Brit was na twaalf ronden op punten te sterk voor de toen 39-jarige Klitsjko.

EPA
2011: Klitsjko wereldkampioen in de klasse zwaargewicht

Niet lang daarna ontspoorde de carrière van Fury, mede door drank- en drugsgebruik. Hij vocht zich echter terug en veroverde in februari weer de wereldtitel door Wilder te verslaan. Het was voor de Amerikaan zijn eerste nederlaag in 44 wedstrijden.

Rematch Fury-Wilder uitgesteld

Een rematch tussen de twee is vanwege het coronavirus uitgesteld en zal waarschijnlijk niet eerder dan november gehouden worden. Volgens de promotors van het gevecht is een duel achter gesloten deuren uitgesloten.

Fury is er hoe dan ook klaar voor, als het zover is. "Ik hoef niks meer te bewijzen. Ik heb alle wereldtitels in het boksen al gewonnen. Ik boks nog, omdat ik van de sport houd en ik doe het al mijn hele leven. Waarom zou ik er dan meer stoppen?"

Na de gewonnen partij tegen Wilder in februari was Fury ook op de persconferentie op dreef:

Fury na winst op Wilder: 'Niet slecht voor een dikke man die niet kan stoten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl