SP-leider Marijnissen met rechts demissionair minister De Jonge (VDA) en demissionair premier Rutte (VVD)
NOS NieuwsAangepast

Kamerdebat over Prinsjesdagstukken levert nog weinig concreets op

Het Kamerdebat over de Prinsjesdagstukken, de Algemene Politieke Beschouwingen, hebben na de eerste dag nog weinig verandering in de politieke verhoudingen laten zien.

De VVD ging rond met een miljard euro om te besteden aan plannen van de Tweede Kamer. Het was bedoeld als een gebaar naar de oppositiepartijen, maar er is nog weinig zicht op concrete overeenstemming over plannen.

Over de afschaffing van de verhuurderheffing werd de Kamer het wel min of meer eens. Maar er zijn nog geen knopen doorgehakt over hoe snel die wordt afgeschaft en wat dat mag kosten..

Donderdag zullen de partijen proberen meerderheden te vinden voor hun plannen, bijvoorbeeld meer geld voor het klimaat.

Schermutselingen

Ook in de verbale schermutselingen waren geen grote veranderingen te zien. Wilders viel D66-leider Kaag aan omdat zij 's ochtends niet meteen bij het debat aanwezig was. In de wandelgangen zei Kaag op haar beurt dat Wilders een dokter nodig had.

En later op de avond keerde een groot deel van de Kamer zich tegen FvD-leider Baudet die de Holocaust in verband had gebracht met de coronavaccinaties en het coronabewijs. Minister De Jonge ging weer met zijn rug naar Baudet toe zitten. Die nam zijn woorden niet terug.

De dag debatteren werd na middernacht afgesloten door Kamerlid Omtzigt. Hij deed voorstellen voor een eerlijker belastingplan. Vandaag gaat het debat om 10.15 uur weer verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl