Novak Djokovic met de trofee van Wimbledon AFP

Met het winnen van zijn zesde titel op Wimbledon heeft Novak Djokovic het grandslamrecord (twintig titels) van Roger Federer en Rafael Nadal geëvenaard. De Servische tennisser was na afloop van de finale tegen Matteo Berrettini vol lof over zijn grootste rivalen.

"Wat dit betekent? Het betekent dat we alle drie nog niet zullen stoppen met tennis...", vertelde de 34-jarige Djokovic. "Rafael en Roger zijn legendes in onze sport en ze zijn de meest belangrijke spelers waar ik ooit tegen heb gespeeld. Ik sta hier dankzij hen."

Op Twitter kreeg Djokovic al felicitaties van Roger Federer.

Djokovic: "Rafael en Roger zijn de reden dat ik zo ver ben gekomen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me op alle gebieden heb moeten verbeteren, zowel fysiek als mentaal. In de beginfase van mijn carrière verloor ik veel wedstrijden van ze. Eind 2010 is er iets veranderd en de afgelopen tien jaar was een ongelooflijke reis. En die eindigt niet hier."

Het was voor de Servische tennisser het derde grandslamtoernooi van dit seizoen dat hij won - na de Australian Open en Roland Garros - waardoor een Golden Slam nog altijd mogelijk is voor de nummer één van de wereld. Daarvoor moet Djokovic ook nog olympisch goud en de US Open winnen.

"Ik kan me indenken dat het gaat gebeuren. Ik ben in een geweldige vorm, ik speel goed en laat mijn beste tennis zien op de grote toernooien. Dat heeft ook mijn hoogste prioriteit. Laten we zo doorgaan."

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale tussen Djokovic en Berrettini.

Djokovic wint Wimbledon opnieuw en komt ook op 20 grandslamtitels Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Wimbledon winnen was mijn grootste droom als kind. Ik moet mezelf eraan blijven herinneren hoe speciaal dit is. Ik neem het niet voor lief. Als 7-jarig jongetje maakte ik op mijn slaapkamer in Servië zelf een trofee en nu sta ik hier met de echte trofee voor de zesde keer. Dat is echt geweldig."

De 34-jarige Djokovic heeft alle grandslamtoernooien nu minimaal twee keer op zijn naam geschreven. Hij won zes keer Wimbledon, negen keer de Australian Open, twee keer Roland Garros en drie keer de US Open.

STER reclame