AFP
NOS Nieuws

Wekdienst 12/6: Wereldleiders G7 praten verder • Tweede dag EK voetbal

Goedemorgen! De leiders van de G7 praten vandaag verder en het EK voetbal komt met drie wedstrijden flink op stoom. Finland maakt zijn debuut op het kampioenschap.

De dag start met veel wolkenvelden. Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon. Door een frisse noordenwind is het met 19 tot 23 graden minder warm dan de afgelopen dagen. Morgen en de dagen daarna verlopen zonnig. Met weinig wind stijgt de middagtemperatuur naar 26 of 27 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Cornwall praten de wereldleiders van de G7 vandaag over de coronacrisis, de verdeling van vaccins en klimaatverandering, maar ook over de rol van China in de wereld.
  • In Amsterdam protesteren leden van Extinction Rebellion tegen de G7. De actiegroep wil in de hoofdstad meerdere wegen blokkeren om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Al eerder, op 9 maart, blokkeerden betogers in hun eentje wegen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Delft, Amersfoort en Eindhoven.
  • Voor het CDA-kantoor in Den Haag gaan demonstranten actievoeren voor het terughalen van IS-kinderen en hun moeders uit Syrië. De demonstranten willen de aandacht vestigen op het CDA dat het terughalen van deze kinderen volgens hen tegenwerkt.
  • Het EK voetbal gaat vandaag verder met de volgende wedstrijden: Wales-Zwitserland (15.00 uur), Denemarken-Finland (18.00 uur) en België-Rusland (21.00 uur). Het Nederlands elftal werkt zijn laatste training af voor de eerste wedstrijd morgen tegen Oekraïne (21.00 uur). Frank de Boer geeft om 13.45 uur een persconferentie.
  • Het Nederlands hockeyelftal speelt om 12.30 uur de finale van het EK tegen Duitsland.

Wat heb je gemist?

Nederland heeft het Verenigd Koninkrijk bestempeld tot zeerhoogrisicogebied. Vanaf dinsdag geldt er een quarantaineplicht voor reizigers uit het VK, vanwege de deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat - ook wel bekend als de Indiase variant.

Ook Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal zijn vanaf dinsdag zeerhoogrisicogebied. India staat nu al op die lijst, net als Zuid-Afrika en veel Latijns-Amerikaanse landen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het doet denken aan het bijbelverhaal van Jonas en de walvis: een visser uit Amerika is opgeslokt door een bultrugwalvis en heeft dat overleefd. Experts spreken van een wonder, schrijven Amerikaanse media. Michael Packard was gisteren aan het duiken naar kreeft toen hij ineens omhoog werd getild. Vervolgens werd het pikkedonker.

"Toen dacht ik: o mijn god, ik zit in de bek van een walvis en hij gaat me doorslikken", vertelt Packard. "Ik dacht dat ik doodging."

Hij zat een halve minuut in de bek van de bultrug. Toen kwam de walvis boven water, schudde zijn kop en spuugde de visser uit. Hij werd gered door zijn collega's.

Familie van Michael Packard / Facebook
Michael Packard werd met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl